Dorostenky Vítkovic jsou stříbrné!

25. května 2009, Oliv

Během uplynulého víkendu se uskutečnilo premiérové oficiální mistrovství České republiky dorostenek s vítkovickou účastí. Přinášíme I.část reportu - zápasy v základní skupině.

Do dějiště konání České Třebové vyrazila sestava vítkovických mláďat ve složení kapitánka Steve, brankářka Anička a do pole Romas, Klokan, Inza, Prcek, Malina, Tamča, Maruška, Magda, Kikina, Klárka, Lucka, Šrotka, Terka a Mlha.

1.SC WOOW Vítkovice – SK Bivojky Litvínov 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Po náročném, pro mnohé dík páteční bouři poněkud komplikovaném dojezdu do dějiště turnaje, čekal Vítkovice jako soupeř houževnatě hrající tým dorostenek Bivojek Litvínov. Úvod zápasů se nesl ve znamení nervozity, vždyť také pro mnoho holek to byla premiéra na podobné větší akci. Soupeř se dokázal dostat během první třetiny do vedení, k obratu však zavelela jako správná kapitánka Dominika Koštělová, která třemi asistencemi na dva goly Jany Zamastilové a jeden Tamary Hašové zajistila Vítkovicím vedení, které v závěru pojistila, po pěkné přihrávce Kristýny Gazurové, Tereza Urbánková.

FBŠ Bohemians Praha – 1.SC WOOW Vítkovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Ve druhém zápase čekal hráčky Vítkovic soupeř nadmíru zdatný, asi nejúspěšnější tým poslední doby v mládežnických ženských kategoriích, tým pražské Bohemky. Hráčky Vítkovic se favorita nezalekly a do utkání vstoupily ve velkém tempu a dokázaly dostat soupeře pod tlak, kterému odolával jen díky vynikajícímu výkonu své reprezentační brankářky Kristýny Horňákové. Bohužel v tomto utkání se dvakrát potvrdilo známé sportovní pravidlo nedáš – dostaneš. Poprvé tomu bylo v úvodu druhé třetiny, kdy po dvou tutových příležitostech Vítkovic udeřilo s brejku na druhé straně. Ve druhé třetině si Vítkovice vytvořily drtivý tlak, výsledkem však bylo množství zahozených šancí, nastřelená tyčka a pouze jeden gol v síti Bohemky z hokejky Terezy Urbánkové. I třetí třetina se nesla v obdobném duchu a bohužel se stejným výsledkem jako třetina první. Po dvou neúspěšných samostatných nájezdech vítkovických holek přišlo velice přísné vyloučení za nedovolenou vzdálenost po poněkud podivně rozehrané standardní situaci pražaček a v přesilové hře pak šťastný gól po střele z úhlu. V závěrečné pětiminutovce si Vítkovice opět vytvořily velký tlak, kterému hostující brankářka zázrakem odolávala a když už byla v závěrečné power-play překonána, pomohla jí k uchránění svatyně tyč. I přes prohru předvedly Vítkovice výborný týmový výkon po všech stránkách a samy sobě hráčky naznačily, že mají na to v turnaji dokráčet daleko.

FBK Orlicko – Třebovsko – 1.SC WOOW Vítkovice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
 V závěrečném utkání základní skupiny potřebovaly hráčky Vítkovic k postupu ze skupiny uhrát alespoň bod. Soupeřem jim byl domácí celek, podporovaný slušně zaplněným publikem, které zejména ze začátku zápasu dokázalo domácí hráčky vyprovokovat k velmi dobrému výkonu. Odměnou jim za to bylo gólové využití několika po sobě jdoucích nedůsledností ve vítkovické obraně. Vyrovnání mohlo přijít v přesilové hře Vítkovic, kterou se povedlo sehrát velice dobře, s několika kombinacemi do prázdné branky, ale ve všech případech zakončující hráčky selhaly. Vše si tak napravily hráčky Vítkovic až ve třetině druhé, kdy góly Kláry Kociánové a Tamary Hašové otočily průběh zápasu. Pojistku v podobě třetího golu přidala v úvodu třetí desetiminutovky nejmladší vítkovická naděje, Lucie Miksová a zbytek utkání už se dohrával v poklidu a pod kontrolou vítkovických hráček. Vítězstvím si dorostenky Vítkovic zajistily vítězství v základní skupině a za čtvrtfinálového soupeře tým TJ JM Chodov.