Zářiový úspěch mladších žáků – … my Vám ty medaile přivezeme

12. září 2023, Redakce

Mladší žáci 1. SC TEMPISH Vítkovice získali na velmi dobře obsazeném turnaji TEMPISH Moravian Cup Olomouc (1.9.-3.9.2023) v kategorii B12 výborné 3. místo.

Jejich pouť turnajem započala v základní skupině nejdříve proti ŠSK Očov Hodonín, který porazili 4:2. Jelikož to byl jejich první zápas po prázdninové a zejména tréninkové pauze, byl to zápas poněkud nervózní a plný obav, pramenící z nesehranosti týmu jako takového. Následující zápas proti PSKC Okříšky dopadl o mnoho lépe (6:2), a zvyšující se sehranost se následně potvrdila v posledním zápase ve skupině proti FBC Tatran Litovel, který taktéž porazili vysoko 6:1.

V Osmifinále play off narazili na FbC Asper Šumperk, který porazily vysoko 8:0, mimo jiné i zásluhou velmi dobrých zásahů brankáře, který tak udržel čisté konto. Čtvrtfinále byl o poznání těžší, jelikož FBS Olomouc podávala velmi dobrý výkon. Naši borci však zvládli udržet těsné vedení 2:1, a doslova vydřeli postup do semifinále. V semifinále však narazili na velmi dobře rozjetý a hrající SK TROOPERS. Po těžkém, avšak čestném a hrdém boji nakonec podlehli 2:4, čímž si však zajistit boj alespoň o 3-4. místo.

Ve hře o medaili opět narazili na ŠSK Očov Hodonín. S ním měli v základní skupině kladnou bilanci, nicméně dalo se spravedlivě očekávat, že ŠSK Očov Hodonín bude chtít našim borům vrátit prohru. Toto se však nestalo, naši borci velmi vyhecovaný zápas, který nakonec končil až v samostatných nájezdech, ovládli a vyhráli zaslouženě 3:2, čímž se umístili zaslouženě na 3. místě, a dovezli domů jak pohár, tak medaile.

Výkonost kluků měla v průběhu turnaje zvyšující se tendenci, vždyť padl i hatrick, čisté konto, úspěšné nájezdy apod. Klukům gratulujeme, jejich výborné výkony a výsledky vlévají optimismus do nastávající ligové sezóny a pravidelných turnajů.

Sestava: Bielak, Ďatka, Demjan, Honusová, Chvěja, Kadrnka, Klímek, Krejčíček, Křížkovský, Lábsky, Levínský, Malina a Pokorný.
Trenéři: Chvěja, Kocián.

Jednotlivé výsledky jsou k nalezení zde: https://www.moraviancup.cz/results (zafiltrovat „B-12 - 1. SC TEMPISCH Vítkovice“), náhled na Play Off zde: https://www.moraviancup.cz/results/playoff (scroll na B12). Opomenou nelze ani kanadské bodování zde: https://www.moraviancup.cz/results/points, kde se velmi dobře umístili Demjan Tomáš (12b), Křížkovský Aleš (9b), Malina Filip (8b) atd., viz tab. kanadského bodování. Opomenout však nelze ani výkon brankáře Kuby Ďatky.

Kluci a trenéři, děkujeme, a ještě jednou gratulujeme.