Po roce o kolo dříve. S Bohemians to bude gólová série a bude se na co dívat, láká Šimon Hatala

11. března 2024, Michal Dannhofer

Play off je tady

Rok se s rokem sešel a začíná play off Livesport Superligy. Vítkovičtí Rytíři mají vzor v ženách, protože Rytířky už první kolo play off zvládly a do série s Bohemians mohou jít povzbuzeni. Oba soupeři se letos utkávají o kolo dříve než loni, podle obránce Šimona Hatala nás čeká koukatelná a gólová série.

Rytíři šli do výběru jako třetí a zvolili čtvrtfinále s Bohemians. „Výběr nás zřejmě nijak nepřekvapil. Předpokládali jsme, že první dva týmy si rozdělí týmy za Spartou a nám zůstane na výběr Sparta a Bohemians,“ odhalil Šimon Hatala.

Svého soupeře se dozvěděli až v sobotu, hraje se už v úterý. „Ano, čekali jsme poměrně dlouho, což úplně neprospěje přípravě na soupeře, ale s Bohemkou máme odehráno množství utkání a tak víme, co zhruba očekávat. Samozřejmě jsme se o tom bavili, kdo bude našim soupeřem, ale víme, že když chceme splnit náš cíl, tak to není podstatné,“ nestresuje se.

Očekává totiž výbornou sérii. „Určitě se zápasy budou nést v podobném duchu, kdy to bude atraktivní florbal, zřejmě také s množstvím branek. Tudíž bude důležité proměňovat šance, které si vytvoříme a naopak být pozorní v obraně, protože Bohemians mají také hodně šikovných hráčů,“ vypočítává.

V čem je největší zbraň Bohemians? „Jak jsem již uvedl, prezentují se ofenzivním florbalem, tedy jednoznačně ve schopnosti dávat góly, což může být někdy také kontraproduktivní,“ polemizuje.

Velmi dobře se profiluje slovenský útočník Tomáš Kvasnica, který sbíral první superligové minuty ve Vítkovicích. „Tomáše znám už od dětství, když jsme spolu působili v mládežnických kategoriích v Trenčíně a na Slovensku ho bylo vždy na hřišti vidět. V tomto ohledu mě těší, že se mu daří a jsem za něj rád. Už v první sezóně v Česku ukázal, že je schopný bodově přispět s jakýmkoliv soupeřem. Věřím ale, že v play off s námi to bude jiné a ubráníme ho,“ plánuje Hatala.

Na fanoušky už se těší. „Myslím si, že play off je pozvánkou samo o sobě, ještě k tomu čtvrtfinále s Bohemians, které bude určitě gólové a bude se na co dívat. Diváci se mohou těšit na parádní florbal a atmosféru, takže se těšíme i my na ně,“ uzavírá Šimon Hatala.


1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Úterý a Středa – 17:30 hodin ; SC Dubina Ostrava

Cena vstupenky 100 Kč - majitelé ZTP mají cenu vstupného za 50 Kč
Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo