První výhra je klíčová, teď jedeme vyhrát a příští týden sérii ukončíme, říká Martin Gattnar

15. března 2024, Michal Dannhofer

O víkendu se pokračuje na palubovce UNYP Arény

Po úvodních dvou duelech je série mezi Rytíři z Vítkovic a Klokany z Bohemians vyrovnaná na 1:1. Na první výhru pražského soupeře navázali Rytíři ve středu, v nahuštěném programu Livesport Superligy je čekají odvety už v sobotu a neděli. Podle útočníka Martina Gattnara je srovnání na 1:1 klíčové, nyní má tým za cíl v Praze dvakrát vyhrát a sérii v úterý před domácím publikem zakončit.

První dva zápasy nabídly zajímavý obrázek, místo ofenzivních hodů se brankami šetřilo. „První zápas hodnotím určitě negativně, vůbec jsme k němu nepřistoupili jako k utkání play off. Nebyli jsme v tempu, nehráli jsme dobře směrem do útoku, bylo tam hodně chyb ztrát a jeden gól, to asi mluví za vše. Druhé čtvrtfinále mělo podobný začátek, ale měli jsme o něco více šancí. Ve druhé části jsme po pressu dali gól, což nás zvedlo. Dali jsme několik gólů, vybojovali jsme přesilovou hru a konečně to mělo parametry play off. Druhé utkání tak hodnotím pozitivně,“ hodnotí Martin Gattnar.

První třetina druhého zápasu nebyla rovněž optimální, co se dělo v kabině? „Spíše jsme se uklidňovali, že to tam musí spadnout. Nebyla to dobrá třetina, ale měli jsme více šancí, takže jsme se uklidňovali a řekli jsme si, jak hrát do obrany Bohemians a věděli jsme, že musíme zůstat trpěliví, protože ten gól padne,“ prozradil Martin Gattnar.

To se nakonec povedlo, ve druhé třetině druhého utkání Rytíři prakticky rozhodli o své výhře a srovnání série na 1:1. „Je to extrémně důležitá výhra, zvláště po výkonu, který jsme předvedli v úterý. Určitě nás to uklidnilo a věřím, že stejně jako loni zvládneme v Praze urvat dvě vítězství a příští týden na Dubině před vyprodanou halou zvládneme sérii ukončit,“ nekompromisně říká útočník Vítkovic.

Našli Rytíři recept na fantoma Bohemians Daniela Mücka v brance? „Věřím tomu, musíme hodně střílet a dorážet a rvát se o brankoviště, musíme to dělat nepříjemné gólmanovi a pak budou góly padat,“ věří Martin Gattnar.

Co očekávat od zápasů v Praze? „Myslím si, že zápasy budou hodně podobné. Bohemians budou doma, budou ji hnát lidi a víme, jaký je Bedla, ale věříme, že to zvládneme,“ usmívá se.

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota 19:00 + Neděle 14:00
UNYP Aréna