V důležitých momentech se semkneme a pro výhru uděláme maximum, věří Michal Pažák

18. března 2024, Michal Dannhofer

Série pokračuje už v úterý za stavu 2:2 na Dubině

Za stavu 2:2 se čtvrtfinálová série Livesport Superligy mezi Vítkovicemi a Bohemians vrací na ostravskou Dubinu. Karty jsou rozdány jasně, kdo zvítězí v pátém utkání, ten bude následně v Praze hrát s postupovým mečbolem. Univerzál Michal Pažák věří, že to budou Vítkovice, které se podle něj vždy semknou v klíčových momentech.

Vítězství 6:5, ale také těžší porážka 4:9, to je výsledek čtvrtfinálového výjezdu na půdu Bohemians. „Zápasy hodnotím dobře, což je na trojku. Máme rezervy jak v obraně, tak v útoku. Potřebujeme udržet čistou hlavu 60 minut za jakéhokoliv stavu. Výkony nám trochu kolísají, ale vím, že tento tým se v důležitých momentech semkne a dokáže pro vítězství udělat maximum,“ hodnotí Michal Pažák.

Ten přiznává, že věřil také v průběhu druhého zápasu, který Rytířům vůbec nevycházel. „Nic jiného nepřipadalo do úvahy. I ve čtvrtém zápase za stavu 7:0 jsem věřil v sílu týmu, že zápas dokážeme otočit, i když to nakonec nevyšlo,“ pokrčil rameny.

Důvod byl podle něj zřejmý. „V průběhu druhé třetiny se nám přestalo dařit do útoku, na základě čehož jsme začali být mírně podráždění a přestali jsme se soustředit na základ: obrannou činnost a okamžitý návrat po ztrátě v útočném pásmu do obrany,“ popisuje hlavní problém.

Týmu se povedla až poslední část, kde korigoval výsledek. „Třetí třetiny máme kvalitní, ale na to se nemůžeme spoléhat a musíme pracovat od začátku,“ burcuje kapitán slovenské mužské florbalové reprezentace.

Co musí podle něj Rytíři zlepšit? „Týmové pojetí hry v případě, že se zápas nevyvíjí podle našich představ,“ uzavírá Michal Pažák.

Páté utkání přenáší živým přenosem kanál ČT Sport.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Úterý 16:15 – SC Dubina Ostrava