Šimon Hatala: Fanoušci ukázali, jak nás umí hnát za výhrou, čeká nás zajímavé semifinále

30. března 2024, Michal Dannhofer

Pokračuje se už v neděli a pondělí na Dubině

Rytíři z florbalových Vítkovic se probojovali do semifinále nejvyšší české florbalové soutěže. V rámci souboje mezi elitní čtveřicí v Livesport Superlize je nyní čekají domácí zápasy proti Mladé Boleslavi, jejich patrně největšímu rivalovi. Na duely zve slovenský obránce Šimon Hatala.

Co očekáváš od série s Mladou Boleslaví?
„Od série s Mladou Boleslaví očekávám florbal na nejvyšší úrovni. Věřím, že to bude jak fyzické, tak taktické, ale stále se bude na co dívat z pohledu diváků."

Jak se těšíš na domácí zápasy?
„Na domácí zápasy se samozřejmě velmi těším. Fanoušci v rámci zápasů čtvrtfinále ukázali, jak mohutně nás umí podporovat a hnát k výhře."

Očekáváš plnou Dubinu, jako na play off s Bohemians?
„Myslím si, že zápas s Boleslaví by zaplnil Dubinu sám od sebe a tím, že je to semifinále Livesport Superligy, tak věřím, že přijde ještě více lidí, než se na Dubinu vejde. Těším se na parádní atmosféru, kterou věřím, že naši fanoušci zopakují."

Jaký vliv na sérii budou mít Adam Delong s Jiřím Bestou, je to pro Vás motivace?
„Myslím si, že bez nějakého popichování se to samozřejmě neobejde, ale od té doby, kdy odešli, tak už jsme proti sobě hráli. Myslím si, že semifinále s Mladou Boleslaví je dostatečnou motivací samo o sobě, tím, že tam přestoupili, se to ještě více vyšperkovalo a těšíme se na to."

Na co bys pozval fanoušky?
„Fanoušky bych pozval na kvalitní florbal s množstvím individuálně velmi schopných hráčů na obou stranách, na hodně branek a osobní souboje. Věřím, že tato série bude zajímavá a vyrovnaná, samozřejmě s vítězným koncem v náš prospěch."