Bitva o mečbol na Dubině. Společně s fanoušky dojdeme do vytouženého cíle, říká Planková

31. března 2024, Michal Dannhofer

Pokračujeme v pondělí na Dubině

Rytířky z Vítkovic čeká zápas číslo 5 o mečbol v ostravské sérii semifinále ČEZ Extraligy žen. Podle univerzálky Elišky Plankové panuje spokojenost s pátečním třetím utkáním série, společně s fanoušky pak Rytířky plánují dojít do vytouženého cíle, kterým je obhajoba titulu.

Na Dubinu se série vrátí poté, co se během velikonočních svátků odehrály už dva zápasy na ČPP Aréně. V prvním zápase podaly Rytířky skvělý výkon a zvítězily 6:2, kdy jim vyšly veškeré herní aspekty.

O den později to bylo o něco horší a Vítkovice prohrály s FBC poměrem 2:3. „První zápas hodnotím pozitivně, plnily jsme dané úkoly, byly jsme důrazné v obranné činnosti a efektivní v útoku. Ze druhého zápasu mám smíšené pocity, zápas to nebyl špatný, ale pár chyb a nedůrazu v obraně nás stálo mečbol,“ hodnotí zápasy Eliška Planková.

Rytířkám se povedlo zvýšit aktivitu v předbrankovém prostoru. „Myslím si, že naše aktivita v předbrankovém prostoru se zvýšila, pro gólmanku je to nepříjemné, ale rozhodnout se může kdekoli na hřišti,“ hodnotí.

Série se současně na „letiště“ na Dubině. „Nevím jestli je na Dubině širší hřiště, každopádně se těšíme na to, že kolem sebe budeme mít víc prostoru a nebudeme se bát kdy nás někdo přetáhne paličkou od bubnu,“ usmívá se zkušená Rytířka.

V pondělí se ale Rytířky vrací do domácího království. „Fanouškům děkujeme za dosavadní podporu a doufáme, že nás budou podporovat dále a společně dojdeme do vytouženého cíle,“ říká Eliška Planková.

Cílem týmu je přitom úspěšné Superfinále a obhajoba titulu.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Pondělí, 15:00, SC Dubina Ostrava