Klíčový zápas je tady. Vymění Rytíři mečbol za postup?

04. dubna 2024, Klára Kocourková

Šesté utkání před televizními obrazovkami

Nadupané play-off Livesport Superligy se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Rytíři se z pátého utkání na půdě Mladé Boleslavi vrátili s cenným mečbolem a jestli byla série do teď vyrovnaná a plná napětí, šestý duel přinese ještě něco navíc. Naši muži se budou pokoušet ukončit sérii nejen před domácím publikem, ale také před televizními obrazovkami.

První dva dvojzápasy téměř jako přes kopírák – jedna výhra v základním čase a jedna prohra v prodloužení pro oba semifinalisty, pátý bod spadl do kapsy Vítkovic. Nástup do první třetiny se velmi lišil od těch předchozích, kdy Rytíři první třetinu ovládli s třemi vstřelenými brankami a drželi soupeře daleko od možnosti proměnit až do stavu 0:4. Během dvacáté páté minuty však následovalo trio bleskových gólů a Mladá Boleslav se tak velmi rychle přiblížila vyrovnání. Rytíři ale nakonec zvládli nebezpečnou situaci odvrátit a dohrát zápas s výsledným dvoubrankovým rozdílem. A co stálo za úspěšným závěrem? „Rozhodla timovosť, srdce a odhodlanie vyhrať zapas a priniesť mečbol domov na Dubinu,“ hodnotí venkovní utkání Michal Pažák.

Otázkou zůstává, čím bude potřeba se obrnit pro šesté utkání. „Podobne ako v game 5 rozhodne timovosť a nastavenie hláv tímu v kritických momentoch zapasu. Verím, že kľúčové momenty zvladneme a popoženú nás doma fanúšikovia, aby sme posledný krok v semičku zvladli,“ komentuje Michal.

Domácí prostředí a podpora fanoušků je velmi důležitým aspektem takto stěžejních duelů. Dokáže vyburcovat, nakopnout a vdechnout novou vlnu energie, a tak to vidí i vítkovický obránce. „Stopercentne bude podpora fanúšikov kľúčová, budú našim šiestym hráčom. Chcem preto vyzvať ľudí s vítkovickým srdcom, aby prišli na zápas, aby ich bolo počuť čo najviac a aby nás popohnali k víťazstvu,“ vyzývá fanoušky Michal Pažák.

Pokud šesté utkání skončí opětovným vyrovnáním série, budou se muset Rytíři v neděli 7. dubna přesunout znovu do Mladé Boleslavi, kde sedmé utkání už bude pro oba týmy buď anebo. V případě, že muži vybojují poslední čtvrtý bod, utkají se v Superfinále s tradičním rivalem Tatranem Střešovice, který už na svého soupeře čeká po úspěšném zdolání série proti Chodovu.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal MB | ČT sport
Pátek, 16:00, SC Dubina Ostrava