Rytířky kráčí vstříc Superfinále. Společně dosáhneme cíle, který máme, říká kapitánka Sára Seevaldová

12. dubna 2024, Michal Dannhofer

Superfinále 2024 je tady

Rytířky získaly na svou stranu semifinálovou sérii proti FBC Ostrava, a tak je nyní čeká poslední krok směrem k obhajobě titulu: BigBoard Superfinále florbalu 2024 proti Chodovu, který je v základní části sice dvakrát porazil, ale slova paní kapitánky Sáry Seevaldové zní jasně: „Společně dosáhneme cíle, který máme.“

Pro Rytířky to bude druhé Superfinále v řadě. „Těšíme se hodně, je to vrchol sezóny a sen každého florbalisty, zahrát si v O2 Aréně, takže se na to těšíme,“ říká kapitánka Sára Seevaldová.

Druhá série mezi Chodovem a Tatranem se nakonec protáhla na maximální počet sedmi duelů. „Abych byla upřímná, tak v sérii jsem sledovala pouze výsledky, zápasy nebyl příliš prostor sledovat, protože jsme v té době hrály také a vlastně jsme odehrály jenom o jeden zápas méně než Chodov. Čekala jsem, že to bude trochu jednoznačnější série, ale alespoň je letos sezóna zajímavá,“ popisuje.

Poprvé povede tým v O2 Aréně jako kapitánka. „Asi nijak. Je to trochu jiné, protože tam půjdu v jiné pozici, ale důležité je, aby holky byly v pohodě, užily si to a společně jsme dosáhli toho cíle, který máme,“ hodnotí.

Kde jsou silné stránky soupeře? „Myslím si, že Chodov je nebezpečný v brejcích a my jsme měli problémy v obraně. Každopádně Chodov nás letos dvakrát porazil, vyhrál pohárovou soutěž a základní část, takže to bude těžký soupeř pro Superfinále,“ analyzuje soupeře.

Co bude rozhodovat? „Superfinále je jeden zápas, před velkou návštěvou, je to velká aréna. Bude rozhodovat, kdo se nebude bát, navíc bude rozhodovat každá ztráta, každý nedoběhnutý balónek může rozhodnout. Takže každá maličkost na hřišti,“ říká.

Při pozvánce pro diváky se také upřímně zasměje. „Je to závěr sezóny a bude to reklama na florbal, takže diváky bych pozvala na florbal,“ uzavírá před zápasem o všechno Sára Seevaldová.


1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 14:00, O2 Aréna Praha
BigBoard Superfinále florbalu 2024