Starší žáci jedou opět na MČR!

16. dubna 2024, Tomáš Křížkovský

Úspěch vítkovických starších žáků v „Lize starších žáků - skupina 7“ v rámci Olomouckého a Moravskoslezského kraje zavdal příčinu k účasti na letošním mistrovství České republiky žáků v Mladé Boleslavi, které se koná od 3. do 5. května 2024.

Nejenže starší žáci vyhráli celou základní skupinu „Liga starších žáků – skupina 7“, kde z 9-ti zápasů získali celkem 24 bodů, ovládli i zápasy v tzv. skupině play-off také proti nejlepším týmům z olomouckého kraje, kde z 12-ti zápasů získali 27 bodů. Taktéž poslední vyhrané zápasy ze dne 13.04.2024 v Olomouci proti FBC Přerov (6:4), a také velmi těžký zápas proti 1. SFK Havířov (2:1), dává dobré předpoklady k porovnání sil s nejlepšími soupeři žákovských týmů v rámci ČR na vrcholovém turnaji letošní sezóny.

MČR se účastní nejlépe umístěné družstvo z každého regionu v kategorii starších žáků (celkem 7 družstev), a dále spolupořadatelské družstvo z pořadatelského regionu, přičemž zbylá čtyři místa zaplní druhá nejlépe umístěná družstva ze čtyř nejpočetnějších regionů.

Našim borcům, pod vedením Barbory Huskové, Terezy Slavíkové, Martina Bury, Radima Galii, a Ondřeje Glogara, kteří je pečlivě připravují, přejeme hodně úspěchů na MČR.