Tisková zpráva: Malwina Zagórska novou Rytířkou! Chci vyhrát Champions Cup, říká

17. dubna 2024, Tisková zpráva

Polská útočnice je nově součástí Vítkovic

Vítkovické Rytířky hlásí první posilu do svých řad. Bezprostředně po skončení Superfinále oznamujeme příchod polské reprezentantky Malwiny Zagórske, která do Vítkovic míří z řad konkurenčního FBC Ostrava. V přiloženém textu najdete také rozhovor s novou akvizicí.

Malwině Zagórske je 25 let, poslední čtyři sezóny patřila k výrazným osobnostem nejen FBC Ostrava, ale také celé české nejvyšší ženské soutěže. Za FBC odehrála celkem 125 extraligových zápasů, ve kterých nastřílela 113 gólů a přidala 44 asistencí. V dresu polské ženské reprezentace se pak zúčastnila čtyř světových šampionátů, naposledy loni v prosinci reprezentovala Polsko v Singapuru.

Malwino, po letech v řadách FBC Ostrava ses rozhodla pro změnu a posílíš Vítkovice. Jaké jsou důvody přestupu?
„Po čtyřech letech jsem na sobě cítila, že bych potřebovala změnu, jak z herního tak osobního pohledu. Chtěla jsem vyzkoušet působení i v jiném týmu tady v České republice, přičemž se naskytla možnost právě tady ve Vítkovicích.“

Jak bys sama sebe popsala jako hráčku?
„V první řadě jsem blázen. (směje se) Myslím si, že se mužů řadit mezi ty více zkušené hráčky. Také nerada prohrávám a vždy se snažím bojovat do poslední chvíle. Do týmu přinesu vždy pozitivní energii."

Takto velmi výrazná osoba už dlouho mezi oběma ostravskými týmy nepřestupovala. Jak se na změnu vlastně těšíš?
„Samozřejmě, mám z toho respekt. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, celé FBC mám moc ráda a vždy budou velkou součástí mého života. Každopádně na změnu se těším, bude to po dlouhé době něco nového.“

S předchozí otázkou se váže také to, že jsi patřila mezi největší osobnosti Tvého bývalého týmu, vztáhl bych to také na celou soutěž. Z tohoto pohledu, jsi připravena na to, že přechod může být složitý?
„Počítám s tím, že začátek bude složitější. Už z pohledu herního, kdy ve Vítkovicích se hraje jiný systém než na který jsem zvyklá. Ale o tom to je, změna je život."

Na druhou stranu, vždy Tě bylo možno vnímat také jako člověka, který udržuje korektní vztahy. Je to pro Tebe určitý základ?
„Rozhodně! Nechci odejít ve zlém, FBC mi dalo spoustu a posunulo mě v herním i osobním životě. Potkala jsem tam spoustu lidí, kteří hrají důležitou roli v mém srdíčku jak jsem již zmínila v předešlé otázce. A za to jim moc děkuji!“

Jaké máš ambice s Vítkovicemi?
„Určitě ty nejvyšší!!! Vyhrát Champions Cup a zažít atmosféru Superfinále.“