Rytíři jsou ve vedení, první zápas v UNYP Aréně získali na svou stranu

17. března 2024, Michal Dannhofer

Po výhře 6:5 vedou Rytíři v sérii 2:1.

Vítkovice se ujaly vedení 2:1 v sérii, ve třetím utkání v Praze totiž dokázaly zvítězit 6:5 a pokud zvítězí také v neděli, tak se dostanou na dosah postupu do semifinále.

Oba týmy nastoupily se změnami v sestavě, od začátku na tom ale lépe byly právě Vítkovice. Už ve druhé minutě skóroval Martin Gattnar, na konci první třetiny srovnal Malič. Do poloviny základní hrací doby se prosadili ještě Matejčík s Palčinským a bylo očividné, že zápas směřuje do vítkovického držení.

Za Bohemians snížil Batkovič, trenér Michal Jedlička totiž proti Vítkovicím nasadil slovenskou formaci Batkovič – Gajdoš – Kvasnica. Poslední slovo ve druhé třetině pak měl Rostislav Gattnar.

Třetí třetinu zahájil gólově Karel Petrák, ale ovšem následně se trefil Martin Gattnar. Bohemians sáhli k power play a na 6:3 jako první zvýšil Šindler.

Následně Bohemians dvakrát skórovali, ale Rytíři ubránili 43 sekund, které zbyly od páté branky Bohemians a vedou tak 2:1.

Branky a nahrávky

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice  5:6
branky: 19. Jan Malič, 32. Šimon Batkovič, 46. Karel Petrák, 59. Patrik Šebek, 60. Jakub Buršík - 2. Martin Gattnar, 27. Marek Matejčík, 31. Adam Palčinský, 39. Rostislav Gattnar, 48. Martin Gattnar, 58. Matyáš Šindler; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 1:1 + Michal Pažák 4; využití: 1:0; diváků: 256; zásahy brankářů: Daniel Műck 18 - Lukáš Souček 24; po třetinách: 1:1, 1:3, 3:2

FbŠ Bohemians: Mück - Kawulok, Virga, Šebek, Řehoř, Brynda, Bílek, Zezulka - Krebner, Malič, Buršík - Gajdoš, Batkovič, Kvasnica - Trnka, Grézl, Dobisík - K. Petrák

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček - Pažák, Sidunov, Hubálek, Šebesta, Jankovský, Hatala, Vítovec - Šindler, R. Gattnar, Šmíd - Fukala, M. Gattnar, Matejčík - Palčinský, Slončík, Hájek - Zubek, Galia