Dorostenky Vítkovic jsou stříbrné - play-off

25. května 2009, CD

.Tažení dorostenek skončilo těsně pod vrcholem. Pokažený začátek finálového zápasu proti favorizovanému Pepinu se nakonec nepodařilo napravit, i když finiš byl mocný. Vítkovické holky mají stříbro!

 

 

1.SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Ve čtvrtfinálovém souboji čekal na vítkovické dorostenky tým pražského Chodova. Po oťukávací první třetině, kdy si oba týmy rozdělily po několika neproměněných šancích se utkání proměnilo v jasnou vítkovickou záležitost. Dorostenky poctivým týmovým výkonem dostaly utkání pod svou kontrolu a nedovolili soupeři zápas jakkoli zdramatizovat. Gólově se postupně prosadily Tamara Hašová, Tereza Voláková a po hezké kombinaci s Klárou Kociánovou také Tereza Urbánková. Tým šlapal výborně a výsledkem bylo udržené čisté konto golmanky Anny Meischnerové a poměrně hladký postup do medailových bojů.

SK Snipers Slavičín – 1.SC WOOW Vítkovice 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
 Semifinálovým soupeřem byl nepříjemný celek Slavičína. Tým spoléhající na tvrdší, fyzickou hru byl pro vítkovické mládí těžkou zkouškou, kterou ale všechny holky poctivým výkonem zvládly. První gol si po forhendovém blafáku připsala Tereza Voláková po nahrávce Lucie Šrotové, poté Vítkovice několikrát podržela kvalitními zákroky brankářka, aby mohly následně v přesilové hře zvýšit vedení. Po křížné nahrávce Kláry Kociánové trefila prázdnou ideálně odkrytou branku Silva Kovalská. Soupeřkám se však v průběhu druhé části přeci jen podařilo snížit, když skórovali z bezprostřední vzdálenosti po chybě vítkovické obrany. Třetí třetina přinesla vyrovnaný dramatický boj, který pro Vítkovice vítězně pojistila nádherným gólem Klára Kociánová. Využila chytrého přiťuknutí Kristýny Gazurové a po sprinterském souboji téměř přes polovinu hřiště, ač tísněna obránkyní soupeře, zavěsila s přehledem bekhendem do šibenice. Pouze kosmetickou úpravu pak již znamenalo snížení soupeřek gólem dvě vteřiny před koncem utkání.

1.SC WOOW Vítkovice – FBC Pepino Ostrava 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
 Finálovým soupeřem byl Vítkovicím městský rival FBC. Soupeř s asi nejkvalitnějším výběrem na turnaji využil většího počtu extraligou protřelých hráček a v úvodu utkání velkým tempem s nímž dosud většina dorostenek neměla zkušenost dostal třemi slepenými góly utkání zdánlivě do své moci. I přes hrozivý začátek nesložily vítkovické naděje zbraně a dokázaly se obdivuhodně vrátit do utkání a ze zdánlivě po úvodu jednoznačné záležitosti vytvořit krásný florbalový zápas. Důležité snížení se povedlo ještě před koncem první třetiny Janě Zamastilové. Ve druhé třetině už se vítkovické hráčky dokázaly obstojně vyrovnat se zkušenějšími soupeřkami a jejich tempem a šance se přelévaly ze strany na stranu. Štěstí se tentokrát přiklonilo k Vítkovicím a důrazem snížila na rozdíl jednoho gólu Klára Kociánová. Hned nato měly Vítkovice obrovskou šanci na hokejce Tamary Hašové, která však svou příležitost nevyužila a prakticky hned poté byla za neúmyslný faul vyloučena Marie Holušová. Soupeřkám se přestávkou dělenou přesilovou hru podařilo využít šťastnou střelou z dálky, která proletěla skrumáží těl a skončila až za zády vítkovické brankářky. Soupeř se poté zaměřil na obranu svého dvoubrankového náskoku a hra se změnila v dobývání kontaktního gólu. Poprvé za celý turnaj se sestava na posledních pět minut zredukovala ze tří na dvě formace. Přineslo to množství střel a závarů před soupeřovou brankou. Golově se však Vítkovice prosadily až v power-play, kdy se v závaru opět nejlépe orientovala Klára Kociánová. Bylo to však již jen osm vteřin před koncem finále a i přes snahu se vyrovnání již uskutečnit nepovedlo.

 Celkově tak získaly při premiérovém mistrovství dorostenek ČR Vítkovice stříbrné medaile. Během celého turnaje nastupovaly dorostenky v nezměněné sestavě Meischnerová – Koštělová, Malinová, Šrotová, Zamastilová, Voláková – Urbánková, Haunerová, Miksová, Gazurová, Kociánová – Kovalská, Nováčková, Janková, Hašová, Holušová, a především poctivou týmovou hrou, kdy opravdu platilo známé rčení všichni za jednoho, jeden za všechny, zanechaly holky na turnaji výborný dojem. A ačkoli to nakonec neskončilo tou nejcennější medailí visící na krku, tak pomyslným zlatem pro všechny holky včetně trenéra a fandů byl skvělý pocit a zážitky z povedeného turnaje a chuť do další zábavné florbalové práce.