Začíná sezona 2009/2010

17. září 2009, Redakce

Klub 1.SC WOOW Vítkovice zahajuje o tomto víkendu svou osmnáctou ligovou sezónu. Do ligových bojů se za Vítkovice vydá celkem 17 týmů a určitě se pokusí navázat na loňskou veleúspěšnou sezónu završenou titulem mužů ve Fortuna extralize.

Vítkovice vstupují do nové sezóny bez dlouholetého názvu SSK a ke stávajícím partnerům klubu se přidala dvojice nováčků: společnost ECM Facility a.s. a TMK spol. s r.o..
Všech 17 kategorií vstupuje do svých soutěží s cílem dosáhnout co nejlepších výsledků, mnohé myslí na tu nejvyšší příčku, zaručeně tak je na co se těšit!

První hrací víkend 19. a 20.9. přinese hned několik zajímavých klání. Především tým mužů má na úvod připravenu pikantní reprízu loňského finále na půdě Tatranu Střešovice. Tým se musí vyrovnávat s odchody legendy Dana Folty a reprezentanta Tomáše Sladkého. Předvést se a zacelit tyto mezery se pokusí jako nováčci v modrobílém dresu finské duo Turkka Lehtinen, Tuomas Mustakallio a spolu s nimi velká naděje českého florbalu exhavířovský Jiří Juhaňák.






Startují také hned tři ženské kategorie. Elitní tým extraligy žen čeká na úvod dvojice venkovních utkání se Sokolem Židenice a FBS Olomouc. Tým prošel přes léto větším množstvím změn a v jeho dresu se oproti loňsku představí hned pět nových tváří s určitě nemalými ambicemi. Premiéru po postupu do 1.ligy žen si odbude ženský B-tým, který v Šumperku čekají souboje s dvěma brněnskými týmy Psycho a Židenice B. Juniorky pak v letošní premiéře ve Slavičíně čekají týmy Asper Šumperk a FBS Olomouc.
 Rozjezd mají také kategorie žákovské. Mladší žáci A se v Českém Těšíně utkají s domácím týmem a s Torpédem Havířov, starší žáci A si pak v Paskově zahrají proti domácím a proti 1.MVIL Ostrava.
 Úvodní hrací víkend je tedy ve znamení venkovních zápasů, ten následující však již zaplní domácí halu na Dubině a start v sezoně 2009/2010 si tak vyzkouší i vítkovičtí fanoušci!