Další vítězné derby!

20. ledna 2010, CD

Ani muži neporušili příjemnou lednovou tradici porážet FBC BiX Ostrava. Po výhrách dorostenců, juniorek a juniorů vyhrál i A-tým mužů. V neobvykle poklidném derby zvítězily Vítkovice po třech třetinách 2:1 celkově 6:3.

 

      Ač se v hledišti tísnilo 360 diváků, kulisa celého utkání byla vlažná jako utkání samo.
I když začátek utkání byl velice svižný, šance střídala šanci, činil se především finský obr Mustakallio. V 5.minutě nabil Janu Jelínkovi a ten střelou tahem otevřel gólový účet utkání. Ihned po bully ovšem nechali vítkovičtí obránci trestuhodně mnoho prostoru Poláškovi, který prostřelil Marcela Suchánka a začínalo se odznovu. V 8.minutě připravil palebnou pozici pro změnu Patrik Suchánek Tuomasu Mustakalliovi a ten poslal svůj tým opět do vedení. Oba hlavní rozhodčí nechali utkání poměrně volný ráz, ovšem po vzájemné potyčce dvou sedmiček Tomašíka a Skácela již oba dva putovali na trestnou lavici za hrubost.

      Hrou 4 na 4 končila první třetina a začínala ta druhá. Již po 16 vteřinách hry se parádní akcí blýskl benjamínek vítkovické sestavy Vojtěch Vlček. Osmnáctiletý obránce sebral míček za vlastní brankou a individuální akci zakončil přesnou střelou tahem do šibenice. Do kolen pak poslal za další minutu překvapivou ranou bekhendem z velké dálky Milan Tomašík. Pak tempo utkání na dlouhou dobu opadlo, branka ale ve druhé třetině ještě padla. Leckdo by předpokládal, že při vyloučení hostujícího Sedláka se budou radovat Vítkovice, ovšem opak byl pravdou. Skvělou samostatnou akcí na sebe upozornil Dominik Hanic a snížil tak na 2:4.

      Ospalé tempo pokračovalo i ve třetí třetině. Pátou branku přidal v 51.minutě po velmi nenápadné akci Petr Kološ, když vyvezl míček z vlastního pásma a nikým neatakován zakončil tvrdou ranou příklepem. Když se pět minut před koncem ve skrumáži před Hudcem nejlépe zorientoval Milan Tomašík a  svým druhým gólem v utkání zvýšil už na 6:2, již jen málokdo věřil v pověstný skvělý finiš FBC. V 56.minutě nasadil Fin Lehtinen unikajícímu hráči FBC hokejový bodyček. V oslabení sice nejdříve nabil Mojžíšek Vítu Hrubému, ale zahřmělo přece jen na druhé straně. Lehtinenův faul potrestal Tomáš Daniš, který se objevil na závěr utkání na hrací ploše.

      Vítkovice byly v každé třetině lepší o gól a celkově tedy po třetinách 2:1, 2:1 a 2:1 zvítězily v zápase o krále Ostravy 6:3.

      Teď čeká Vítkovice nedělní zápas v Pardubicích, které vezou překvapivě dva body ze hřiště třetí Mladé Boleslavi, která pro změnu v minulém kole dokonale zaskočila favorizovaný Tatran Střešovice na jeho hřišti vítězstvím 4:3.
A pak se družina rytíře Vítka utká v sobotu 30.1. v 15:15 doma na Dubině s pražskou Spartou.