Junioři si poradili se svými nejbližšími soupeři!

21. ledna 2010, Redakce

9.ledna si přijeli pro tři body do nedalekého Havířova a 30.ledna přivítali v domácí hale BiX Ostrava. O průběhu obou utkání přinášíme krátkou reportáž doplněnou o shodnocení trenéra Michala Deuse.


Torpédo Havířov – 1. SC WOOW Vítkovice
  4:7
14. kolo nás zavedlo na půdu Havířova, kterému se letos příliš nedaří, a tak jednoznačným favoritem utkání jsme byli my. Začátek se vyvíjel dle předpokladu, kdy už v první minutě se prosadil kapitán Michalík. O chvíli později ve vlastním oslabení se dokázal trefit Matúš a vypadalo to na jednoduchou záležitost. Jenomže domácí přitvrdili a my už jsme se asi viděli doma u televize. A tak zákonitě přišel trest a hned dvojnásobný. Po první třetině tedy 2:2. V šatně jsme si řekli jak dál, co zlepšit a ve druhé třetině to i tak vypadalo. Přidali jsme na důraze, proměnili jsme trestné střílení a k němu přidali ještě jednu branku. Soupeř se dokázal prosadit jednou, takže 3:4 po dvou třetinách.
Třetí dějství nabídlo atraktivní podívanou, domácí vytáhli obranu, ,,zajížděli“ do nás po odehrání, a tak trestné lavice byly po celou dvacetiminutovku horké. Nicméně tu florbalovou část jsme vyhráli my a po konečném výsledku 4:7 si odvážíme zasloužené 3 body.

,,Tvrdé utkání, které nám kazilo soustředit se na hru a rozbíjelo naše plány, jsme zvládli až díky jednotlivcům na naší straně, kteří se nebáli tvrdých soubojů.  Kombinačně se bohužel moc hrát nedalo.“ Ohodnotil utkání trenér Vítkovic Deus.

1.SC WOOW Vítkovice - FBC BIX Ostrava  4:1
Do zápasu nastoupili hráči Vítkovic posíleni o pětici hráčů mužského A-týmu. Zápas začal vcelku opatrně z obou stran. V čase 3:48 se po nepřehledné situaci dokázal ve skrumáži v brankovém prostoru prosadit Veltšmíd. Zanedlouho se v zapomenuté domácí obraně objevil hostující Kašpar a nad padajícím Součkem se nemýlil. To však bylo ze strany FBC na velmi dlouhou dobu vše. Vítkovice bušily do zformované obrany Bixu, avšak další branku se vstřelit do konce první části nepodařilo.
Do druhé třetiny jsme vstoupili s větším nasazením a krátce po úvodu skóroval Michalík. Soupeř se zatáhl ještě hlouběji do své obrany a ve druhé třetině de facto neohrozil Součka v brance. A tak Vítkovice dobývaly obranný val Ostravy, bohužel spousta střel narazila pouze na blok, zbytek pokryl výborně chytající Hudec. Po dvou třetinách tedy 2:1 pro domácí.
Ve třetím dějství jsme pokračovali v tlaku. S ubývajícím časem hosté mírně otevřeli hru, vytvořili si dvě slibná zakončení, Souček však byl na místě. FBC vycítilo šanci a začalo hrát florbal, konečně jsme tak mohli ke kombinaci využít celých 40 metrů hřiště a výsledkem byly dvě branky do soupeřovy sítě. Nejprve se trefil Tokoš a na konečných 4:1 pečetil Matúš.

Komentář trenéra Deuse: ,,Odehráli jsme velice náročné utkání především po psychické stránce. 50 minut bušíte do zdi, ale branky  nepadají. Na klucích byla vidět snaha, ovšem ve finální fázi jsme byli netrpěliví, na čemž musíme zapracovat. Spoustu zakončení jsme řešili špatně. Je třeba si asi zvykat na to, že ve druhé části sezony odehrajeme takových zápasu ještě několik a na to je třeba se připravit. Kluky jinak musím pochválit, góly dávat chtěli. Jsem rád, že ve florbale není zavedeno hokejové zakázané uvolnění, zažili bychom asi historicky nejdelší utkání.“