Jasných šest bodů juniorek

23. ledna 2010, Redakce

V sobotu 16.ledna se vítkovické juniorky za nepřízně počasí vydaly do dalekého Slavičína. I přes absenci některých stabilních hráček jsme s nedbalou elegancí přivezli domů 6 bodů.

 

      První zápas jsme svedly s týmem Šumperka. Již tradičně nepříjemný soupeř doplatil na čerstvě napadaný sníh a přijel těsně před začátkem utkání, což s podepsalo na jeho hře. Po půl minutě hry si střelu z dálky umístila protihráčka přímo do vlastní sítě. I když to na výsledku nevypadalo,tak se v praxi hrálo v celku vyrovnané utkání. Na naší straně však stála přesnější kombinace a lepší proměňování šancí, zejména u dvojice Lucie Šrotová, Klára Kociánová. Zápas se dohrál v poklidném tempu, což znamenalo vítězství pro náš tým v poměru 6:2. 

      Druhý zápas nás čekal tým Znojma, který během sezóny udělal veliký pokrok. Po dvaceti sekundách jsme se opět dostaly do vedení, ale po zvýšení náskoku se probudil i soupeř a svou tvrdou hrou a důsledností před brankou snížil na rozdíl minimálně 4 branek. Naše hráčky se ale pomalu prosazovaly během celého utkání,až se střelecky prosadila většina týmu.Toto kolo na sebe střelecky upozornila Maruška Holušová, která úspěšným cloněním před brankářem doslova zařídila vlastní gól, poté jeden  přidala a  v druhém utkání po dvou úplně stejných kombinacích s Janou Zamastilovou přidala na své konto další dvě branky. Utkání se na konci přiostřovalo, ale to nezměnilo nic na konečném výsledku 10:3 pro nás.
V příštím kole,které se odehraje 30.1. v Horní Suché, se střetneme s domácím celkem a s týmem z Uherského Brodu,kterému máme po minulé porážce co vracet.

Vítkovice – Šumperk 6:2
Kociánová, Šrotová, Šrotová (Kociánová), Holušová (Šrotová), Šrotová (Kociánová), Šrotová (Zamastilová) – Körmendyová (Krňávková), Rektoříková (Zacpalová)

Vítkovice – Znojmo 10:3
Kociánová (Koštělová), Zamastilová (Popelářová), Nytrová, Šrotová, Nytrová, Voláková (Nováčková), Koštělová (Hlaváčová), Holušová (Popelářová), Holušová (Zamastilová), Kociánová (Voláková) – Benešovská, Lazárková (Svobodová), Nováková (Palátová)

Sestava: Meichsnerová – Voláková, Haunerová, Koštělová, Nováčková – Hlaváčová, Šrotová, Holušová, Kociánová, Zamastilová, Popelářová, Miksová, Nytrová