Vítkovické ženy neuspěly v derby ani podruhé

29. ledna 2010, Redakce

Zatímco ostatní vítkovické složky byly bez rozdílu v lednových derby úspěšné, ženy svou situaci nezvládly a navíc si tím řádně zkomplikovaly celkový osud letošní sezony. V posledním zápase v základní části tak musí na půdě Liberce bezpodmínečně bodovat a zároveň spoléhat na příznivý vývoj ostatních utkání, aby si zajistily postup do nadstavby.

Utkání mělo ze strany Vítkovic výborný úvod, kdy už v úvodních vteřinách dobře  napadala Hašová, která po celé utkání odváděla nejspíše jako jediná opravdu  kvalitní a bojovný výkon, předložila míček Macurové a ta se nemýlila. Poté  následovala série pár nahodilých závarů, aby opět dobře zapracovala Hašová a z  její nahrávky se znovu trefila Macurová. Jak lehko vítkovické ženy vedení  nabyly, tak jej už poněkolikáté v sezóně zase rychle pozbyly.
Ve druhé části se  ze hry zcela vytratily a u všeho byly o krok později. Výsledkem byla narůstající  převaha Bixu a ze strany Vítkovic kupící se nedisciplinovanost a z ní plynoucí   dvouminutové fauly. S celkem čtyřmi nabídnutými početními výhodami si soupeřky,  ikdyž se štěstím dvakrát poradily, jednou se prosadily i pře hře v plném počtu a  rázem bylo skore po dvou třetinách zcela opačné. Z vítkovické strany stojí za  zmínku snad jen šance Hany Sládečkové, která sama před soupeřovou golmankou  netrefila bránu.
Úvod do třetí třetiny se povedl vítkovicím náramně, po devíti vteřinách využila  standartku Novakovská a začínalo se od nuly. To však pouze ve skóre, v samotné  hře byla vidět větší dravost a pohotovost soupeřek, která vyvrcholila šťastným  golem po zmatku za i před vítkovickou brankou. Vzápětí mohly Vítkovice opět  vyrovnat, nebo lépe řečeno vyrovnaly. Střela Kuzmíkové skončila v síti a  odrazila se od zadní tyče ven, rozhodčí však postiženi záhadnou oční vadou nic  neviděli. A když tento gol neuznali i přesto, že i soupeř s tím, že padl  souhlasil, zůstal na výsledkové tabuli stav 4:3.
Ten i přes velké šance v  závěrečném náporu Evy Sládečkové, Terezy Urbánkové a Tamary Hašové se už  nezměnil a Vítkovice tak zůstaly bez bodu a jejich cesta do play-off nebude zdaleka lehká, není však nemožná a děvčatům nezbývá, než se o ni ze všech sil  porvat.