Juniorky si s chutí zastřílely

31. ledna 2010, Redakce

V sobotu se uskutečnily další dva zápasy 1.ligy juniorek, které tentokrát hostila hala v Horní Suché. Vítkovické juniorky získaly plný počet bodů po výborných výkonech hodných pochvaly.

 

      První zápas byl přímým soubojem o třetí místo s ambiciozním týmem Uherského Brodu. Vítkovické juniorky posílené o své starší vrstevnice hrající extraligu zápas zcela ovládly a proměnily ve svou exhibici. Koncentrovaným, spolehlivým a nadšeným výkonem ovládly zápas po všech stránkách a od úvodu navyšovaly skóre až na konečných 11:2. Střelecká múza políbila zejména autorku čtyř branek Janu Zamastilovou, střeleckou náladu a pohodu si zlepšily i některé další extraligové hráčky. Díky výhře se Vítkovice posunuly na třetí místo před svého zápasového rivala.

      Druhý zápas čekal na Vítkovice tým domácích juniorek z Horní Suché. Soupeř i přes pokroky nepatří k nejsilnějším a tomu odpovídal i vývoj utkání. Domácí se zaměřily především na skálopevnou obranu, ze které vyrazily k několika brejkovým pokusům, s nimi si ovšem poradila spolehlivě Anna Meichsnerová a udržela tak čisté konto. Zápas už nenesl takové tempo, jako utkání předchozí a skore se nakonec zastavilo na výsledku 8:0. Po dlouhé zdravotní pauze odehrála první zápasy Silvie Kovalská, přičemž si vedla nadmíru dobře. Svou první branku v juniorské soutěži si připsala Romana Haunerová. Nejvíce bodů si v dvojutkáních připsala Hana Sládečková, celkem šest. Juniorky tak splnily cíl zisku šesti bodů, přidaly navíc i potěšující výkony a na večerním plese si pak mnohé zaslouženě zadováděly.

Vítkovice - Uh.Brod 11:2 (3:1, 4:1, 4:0)
branky: Zamastilová(Hašová), Zamastilová(Hašová), Zamastilová, Urbánková, Hašová(H.Sládečková), Urbánková(Šrotová), Hašová, Zamastilová(Urbánková), Koštělová(Haunerová), Kovalská(H.Sládečková), H.Sládečková(Kociánová) - Šupáková, Šupáková(Šmídová)
sestava: Ondrejková - Nováčková, Voláková, Kociánová, H.Sládečková, Šrotová - Kovalská, Koštělová, Urbánková, Zamastilová, Hašová - Haunerová, Popelářová, Slowiková

Vítkovice - Horní Suchá 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
branky: Slowiková(Kociánová), Urbánková(Kovalská), Popelářová(Slowiková), Šrotová(Kovalská), Kovalská(Voláková), H.Sládečková(Kociánová), H.Sládečková(Voláková), Haunerová(H.Sládečková)
sestava: Meichsnerová - Nováčková, Voláková, Kociánová, H.Sládečková, Šrotová - Kovalská, Koštělová, Urbánková, Zamastilová, Haunerová - Popelářová, Janková, Slowiková

Foto: Roša