Junioři: Z jihu Moravy plný počet bodů

16. února 2010, Redakce

Dalo by se říci plnohodnotný výjezd absolvovali vítkovičtí junioři na jihu Moravy. Vyplenili jak Znojmo, tak i Brno a před posledním dvoukolem zůstávají na prvním místě tabulky!

 

 

TJ VHS Znojmo – 1. SC WOOW Vítkovice 3:8

Nadměrně početná marodka, liga starších žáků, liga dorostu a 1. liga juniorů. I tak by se dal zkompletovat uplynulý víkend vítkovické mládeže. Slepit trhliny, zformovat, vyzbrojit a zaútočit na šest bodů, měli v plánu junioři Vítkovic, cestujíc na utkání na jih Moravy. Sobotním soupeřem bylo Znojmo. Kvalitní defenzíva, lehkost v zakončení, tři ,,áčka“ Vávry na hattrick Michalíka a první třetina 0:5 pro hosty. Úvod jako z nejhoršího snu zažívali domácí, kteří byli zjevně zaskočeni předvedenou hrou Vítkovic. Zato třetina druhá se nesla v duchu lehké ztráty koncentrace, z čehož plynula řada nepřesností z ostravské strany a nemohoucnost něco vymyslet ze strany znojemské. Výsledkem byl stav 1:5. Ve třetím dějství už to byly zase ty Vítkovice, otevřená střelnice, pohledné kombinace a famózní brankář domácích, který zabránil daleko strašidelnějšímu výsledku než konečných 3:8 z pohledu domácích.

Bulldogs Brno – 1. SC WOOW Vítkovice 5:8

O den později cestovali junioři do moravské metropole, kde byl na programu soupeř zcela jiného kalibru. Kdo očekával ofenzivní florbal plný šancí, musel být doslova přesycen. Ovšem, kdo měl na mysli, že tempo hry budou diktovat daleko početnější řady domácích, byl na omylu. Vítkovice se v Brně prezentovali velice sebevědomým výkonem, kdy měly zcela ve své režii první třetinu, úvod druhé a celou třetí. Ale popořadě. Klidná trpělivá rozehrávka první třetiny ze strany hostů se ukázala jako klíč k úspěchu. Vítkovice na míčku nechybovali, hráli s přesností, v cestě jim jen překážel brankář domácích a branková konstrukce. V půlce zápasu se však začala projevovat únava a rovněž úbytek sil, čehož protivník, jakým je Brno, ihned využilo a těšilo se alespoň na pár minut z vedení v zápase, kdy se Vítkovice zapomínaly v útoku a nestíhaly se vracet s rychlými kontry domácích. V polovině utkání tedy 4:3 pro domácí. Po důrazném připomenutí taktických pokynů se hosté rychle probrali a začali zase hrát to, s čím přijeli. Obrat na 4:5 do konce druhé třetiny, dvě rychlé branky po příchodu ze šaten, třetí ihned po oddechovém čase domácích, pár, bohužel, nevyužitých přesilovek a konečný a zasloužený tříbodový zisk v poměru 5:8 pro Vítkovické.

Tak tedy mise splněna. Obrovskou poklonu zaslouží jedenáctka statečných rytířů, kteří hrdě bojovali jeden za druhého, bojovali pro tým – pro Vítkovice!

Foto: Roša