Michaela Kuzmíková: "Zase s námi můžou počítat do bojů o medaile!"

25. února 2010, Redakce

Vítkovickým ženám skončila základní část, po které se umístily v extralize na třetím místě. O sezoně a právě probíhajících nadstavbových bojích přinášíme krátký rozhovor s kapitánkou týmu Michaelou Kuzmíkovou.

Vítkovické ženy ze třetího místa postoupily do nadstavby extraligy, jak bys jako kapitánka zhodnotila základní část?
      "Odehrály jsme strašně nevyrovnané zápasy s papírově slabšími soupeři, ale i přesto jsme v důležitých zápasech dokázaly zarvat a zahrát pěkná utkání a díky tomu obrat silnější soupeře o ztracené body. Za to jsem strašně ráda, aspoň jsme zjistili a dokázali ostatním, že s námi po těch dlouhých letech můžou zase počítat do bojů o medaili, a že se chceme o tu placku letos porvat."

Samotná nadstavba začala výhrou v derby, kdy se konečně poprvé letos podařilo městského rivala porazit. Jaké to bylo utkání? A co říkáš rekordní divácké návštěvě?
      "Utkání jsme si myslím všichni užili. Jak hráčky, tak všichni lidi okolo. Šlo přece o derby a tam jde vždy o něco víc. Všechny tři utkání, co jsme spolu odehrály  v sezoně, vždy skončily těsným výsledkem, takže tam šlo spíše o štěstí. Herně na tom nebyl lépe ani jeden z týmů, rozhodovaly maličkosti. Dvakrát mělo štěstí BIX, teď my. Bohudík se na nás to štěstí usmálo v důležitějším utkání, a to v nastavbě, kde už se každý získaný bod počítá dvojnásob. Diváci byli úžasní, tímto děkujeme všem, co se přišli podívat a povzbudit nás v nejdůležitější části sezony. A taky bych chtěla zvlášt poděkovat našim vítkovickým veteránům.......:-)), za trošku spestření po zápase, bylo to sup r:D"

Během sezony se týmu dařilo uspět v těžkých zápasech se silnými soupeři, naopak v zápasech proti těm papírově slabším body ztrácel, čím to?
     
"Těžko přesně říct. Částečně je to naším přístupem. Připadá mi, že proti těm slabším soupeřům se tak nevyhecujeme, přistoupíme k zápasu vlažným způsobem, jako, že se to třeba vyhraje samo. Možná se ještě neumíme srovnat s tlakem, že musíme vyhrát. U těch papírově silnějších není co ztratit, tam většinou vletíme po hlavě a nepřemýšlíme o tom, jak ten zápas má dopadnout."

Jaké jsou vůbec cíle týmu v nadstavbě a co je k tomu třeba udělat?
     
"No, určitě se udržet na třetím místě. A k tomu potřebujeme vyhrát nejlépe dva zápasy, takže jelikož hrajeme v Praze se silnějším soupeřem, tak do toho půjdeme tak, jak umíme. Po hlavě."

Ty sama ses vrátila po roční herní pauze. Dle statistik se ti daří, reprezentační trenérky tě zařadily do širšího kádru, jak ty sama svůj návrat hodnotíš?
      "Pořád je u mě co zlepšovat. Rok pauza se nezdá velká, ale je to znát a vidět. Zlepšit se musím úplně ve všem, nemám vlastně teď žádnou silnou stránku:-) Takže teď si říkám, že se vlastně divím, že nesedím na lavičce s prutem v ruce:-D"

V neděli vás čeká zápas s „neporazitelnými“ Tigers. Kudy povede cesta k úspěchu?
      "Bojovnost, drzost, týmovost a prostě z minima šancí musíme vytěžit maximum."

Děkujeme za rozhovor a ať se v nadstavbě daří!

Foto: Roša