Semifinálovým soupeřem extraligových žen bude FBŠ Bohemians.

09. března 2010, Redakce

V sobotu se odehrálo předposlední kolo nadstavbové části extraligy žen. Vítkovice v něm zavítaly na hřiště pražských Bohemians a jak se později vzhledem k výsledku zápasu Liberec-Tigers ukázalo, jednalo se o generálku na semifinále play-off.

FBŠ Bohemians – 1.SC WOOW Vítkovice 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Utkání začalo pro Vítkovice více než slibně, ve druhé minutě dostaly dík hře domácích v šesti výhodu početní převahy, kterou po vyhraném souboji o odražený míček využila střelou k tyči Zuzana Macurová. Pro domácí to byl nepříjemný šok a zbytek úvodního dějství se odehrával převážně v režii Vítkovic. Několik pološancí zůstalo nevyužito, na druhé straně vše bezchybně řešila v brance Lenka Kubíčková.

      Druhou třetinu odstartovaly Vítkovice mírným tlakem, zejména útočná trojice dvojčat Sládečkových a Kuzmíkové si vytvořila několik slibných šancí, stejně tak mohla skórovat Gaidová, nepodařilo se jí však tečí usměrnit míček do sítě. V průběhu druhého dějství přeci jen domácí přidaly na plynu a začaly přebírat otěže utkání. Gólově se prosadit jim pomohla rychle zahraná standardní situace ve 36.minutě, kterou pohotově využila Adéla Bočanová. Otočit skóre se pak povedlo Vojáčkové, která tři vteřiny před koncem třetiny využila nedůslednosti vítkovické obrany, která si neporadila s dlouhým nahozením na branku.

      Třetí třetinu začaly Vítkovice náporem a odměnou jim bylo vyrovnání. Andrea Pastušková se vydala na jeden ze svých útočných výletů, krásnou křížnou nahrávkou našla Zuzanu Macurovou, pro kterou nebyl problém trefit z první odkrytou branku domácích. Bohužel pro Vítkovice, menší polevení v koncentraci po vstřeleném gólu posadilo znovu na koně domácích. Chybnou rozehrávku na střed hřiště vystihly domácí hráčky, první střelu dokázala ještě Kubíčková bravurně zneškodnit, dorážka však již byla nad její síly. Vzápětí mohly Vítkovice vyrovnat, nabídnutou přesilovou hru však využít nedokázaly, přestože zblokovaná střela Urbánkové poskakovala na brankové čáře a obrovskou příležitost spálila nepřesnou střelou Hašová. Utkání se poté změnilo ve hru nahoru dolů, Vítkovice při snaze o vyrovnání narážely na výborně chytající Horňákovou, domácí naopak srážela nepřesná finální nahrávka. Definitivní rozhodnutí přišlo v 57.minutě. Vítkovice hasily brejkovou situaci jen za cenu dvouminutového faulu a domácí si s přesilovkou byť se štěstím poradily. Křížná nahrávka prošla šťastně pod nohama celým obranným pásmem a Bočanová uklidila míček do prázdné branky. Vzápětí přišla poslední šance Vítkovic na to se zápasem něco udělat, Macurová však po pěkné kombinaci místo dosažení hattricku nastřelila pouze břevno. Ke gólu nevedlo ani power-play, naopak půl minuty před koncem domácí navýšily skóre na konečných 5:2.
 Utkání bylo rozlučkou s vítkovickým dresem pro Lucii Šteifovou, která z pracovních důvodů míří za oceán. Přejeme tímto hodně štěstí!

Branky a asistence: A.Bočanová (Hyršlová), Vojáčková (Křížová), K.Bočanová (A.Bočanová), A.Bočanová (Szotkowská), Vojáčková (Dvořáková) – Macurová, Macurová (Pastušková)
Sestava Vítkovic: Kubíčková – Adamová, Novakovská, Vobořilová, Niemcová, Pastušková – Gaidová, Šrotová (30.Kociánová), Šteifová – Urbánková, Hašová, Macurová – H.Sládečková, E.Sládečková, Kuzmíková

Foto: Martin Flousek