Vítkovice jsou v semifinále!!!

13. března 2010, CD

Vítkovice porazily Liberec na jeho půdě 4:2 a postupují do semifinále!

 

Vítkovice přijely na sever Čech bez trenéra Mrázka. Jeho roli na lavičce převzal lodivod juniorského týmu Michal Deus. Do utkání opět nezasáhl kapitán Brus, do hry nepustilo nachlazení Patrika Suchánka a Víta Hrubého. Jejich místa zaujali Vlček s Mojžíškem.

      Liberec chtěl před domácím publikem odvrátit první mečbol, který si Vítkovice do Liberce přivezly. Ale nezačal dobře. Petr Kološ si vzal míček na vlastní polovině a střelou švihem do protilehlého růžku Ponomarevovy branky otevřel skóre. V osmé minutě našel Kološ Martina Vladaře a Vítkovice už vedly o dvě branky! Liberci pomohlo vyloučení Lehtinena, při němž střelou z křídla snížil Štěpánek. Ve 14.minutě se už radoval Tokoš, ale jeho gól neplatil pro hru vysokou holí. Na konci první třetiny byl vyloučen vítkovický Juhaňák, ale při vlastním oslabení mohl zvýšit na 3:1 Jelínek. To by ovšem jeho rána musela letět o několik centimetrů níže. Tak jen rozezvonila brankovou konstrukci.

      Roman Ciompa se v brance Vítkovic rozhodně nenudil a odolával až do 24.minuty. To jej již ve hře 5 na 5 překonal nenápadnou střelou bekhendem Ježek. Stav 2:2 pak vydržel předlouhé minuty, na hřišti bylo horko, protože se jen pálily šance. Před druhou sirénou atakoval Tomašíka několikrát hrubě Krupička a byl vyloučen. K překvapení všech ale společně s ním také nevinný Tomašík.

      Třetí třetina mohla být pro Liberec poslední v sezoně. A také nakonec byla.
Ve 45.minutě fauloval Nesměrák Vladaře a Vítkovice hrály poprvé v utkání přesilovku. V ní naprosto zbytečně srazil Ježek u vítkovické střídačky Tomašíka, rozhodčí tento hrubý faul opět nechal nepotrestaný. Vítkovice se nakonec v přesilovce neprosadily, i když krátce po jejím skončení spálil stoprocentní tutovku Juhaňák. Prázdnou branku netrefil. V 53.minutě se již poněkolikáté v zápase odvážně pustil mezi čtyři hráče Liberce Kološ . Po jejich zákroku musel být dlouze ošetřován. V 55.minutě se Vítkovice konečně dočkaly. Vladař našel z rohu Lukáše Hrubého a ten švihem z prostoru "mezi kruhy" vymetl šibenici! V tu dobu již na hřišti bojovali i junioři Sova s Michalíkem. Právě Michalík mohl přidat pojistku, ale před prázdnou brankou míček netrefil ideálně. Ráznou přítrž libereckým nadějím udělal Jan Krupička. V čase 57:57 zcela zvytečně sekl před Ciompovým brankovištěm Kološe a byl po právu vyloučen. Vítkovice v přesilovce držely míček a zoufalý Liberec musel riskovat. Volného prostoru využili Tomašík a Jelínek, ale velké šance zahodili. 41 vteřin před koncem sebral brankář Ponomarev hokejku Vladařovi a zahodil ji za mantinel. Ani tento zkrat nenechal rozhodčí chladným a domácí šli do tří. Krupičku z trestné lavice propustil ještě před koncem utkání Lukáš Hrubý, kterému míček naservíroval Vladař.

Vítkovice postoupily do semifinále přes Liberec ve třech zápasech. Po vítězstvích 7:3, 9:1 a 4:2. Semifinále začnou doma, v sobotu 20.3. a v neděli 21.3. v 17h!