Vítkovické juniorky postoupily do nadstavby!!!

18. března 2010, Redakce

O víkendu byly na pořadu poslední dva zápasy pro vítkovické juniorky ve své divizi IV. první ligy juniorek. Vzhledem k vývoji v tabulce potřebovaly Vítkovice k jistotě postupu dvakrát vyhrát a zároveň i pomoc od soupeřů. Obojí se stalo, ač cesta k tomuto vedla složitá.

V úvodním utkání musely Vítkovice porazit dosud druhý tým tabulky, FBS Olomouc. Už před utkáním přišla první pozitivní zpráva, kdy právě hráčky FBS Olomouc remizovaly v předchozím zápase s přímým konkurentem Bix Ostrava a vyřadily jej tak z boje o postup. Přesto to nic neměnilo na situaci, že vítkovické juniorky musely vyhrát. Úvod utkání byl z obou stran nervozní. Hráčky vědomy si tíhy situace nezřídka podlehaly nervozitě, a to zejména v situacích obou kolem branek. Vyústěním byla nepokrytá standardní situace a laciné vedení Olomouce. Vítkovice však během tří minut otočily skóre, zejména díky agilní Hašové, která jeden gol dala a další připravila pro Gazurovou. Vedení pak vítkovickým juniorkám zajistila netradiční střelkyně Kateřina Nováčková, která si první gol v sezoně schovala až na tento klíčový zápas.
Druhá třetina však začala opět zaváháním a laciným golem Olomouce a stav byl 3:3. Zbytek zápasu však již Vítkovice tahaly za delší konec a i přes to, že utkání bylo velmi dramatické, dokázaly v něm uspět. Krásně pod víko se trefila Voláková a po ní se individuálně prosadila Kociánová. Přesto mohlo být ještě jednou zle. Vítkovice s blížícím se koncem opět více znervozněly, Olomouc se prosadila důrazem před brankou a pět minut před koncem bylo srovnáno na 5:5, tento výsledek by juniorky z dalších bojů vyřazoval a tak daly do závěru opravdu vše, co mohly. Odměnou jim bylo vítězství a opět u toho byla Nováčková, tentokrát po průniku kolem mantinelu nahodila před brankou, kde byla v souboji s domácí hráčkou Gazurová a od chumlu těl se odrazil míček do sítě. Olomouc pak několikrát zle zahrozila, nicméně rozhodnutí přinesla poslední minuta. Chybný výhoz olomoucké golmanky zblokovala Gazurová, odražený míček pak s vypětím všech sil dotlačila do branky Lucie Šrotová a juniorky se tak radovaly s důležitého vítězství.
 
Druhý zápas se poté stal již pouze formalitou. Vítkovice čekal poslední tým tabulky Psychu ZŠ-Horní Brno a hráčky navíc povzbuzeny důležitým úspěchem v předchozím zápase nedaly od začátku soupeřkám jakoukoli naději. Střelecky se dařilo zejména Šrotové a Slowikové. Za zmínku stojí krásný gol v podání teče Marie Holušové. Vítkovické juniorky si tak v poklidném tempu dokráčely k výhře 10:1 a postupu do nadstavby, kde se utkájí s třemi nejlepšími týmy třetí – východočeské divize.

výsledky:
FBS Olomouc – Vítkovice 5:7
Psycho ZŠ Horní Brno – Vítkovice 1:10