Vítkovické ženy v semifinále zatím bez výhry, série se přesouvá do Ostravy

25. března 2010, Redakce

O víkendu se utkaly vítkovické ženy v úvodních zápasech semifinále extraligy s celkem pražských Bohemians. Těžké souboje v utkáních se soupeřem doplnili ke smůle hráček i souboje s vlastním zdravotním stavem a i přes bojovné a nadějné výkony si odvezly Vítkovice z Prahy dvě porážky a o následujícím víkendu tak budou odvracet sériový mečbol soupeřek.

Bohemians – Vítkovice 5:4 po samost. nájezdech (0:2, 2:1, 2:1, - 0:0)
 Už před prvním utkáním museli vítkovičtí trenéři oželet účast dvou stabilních hráček sestavy Tamary Hašové a Zuzany Vašíčkové. K utkání pak nebyla zcela fit po nemoci Eva Sládečková, se sebezapřením nastupovala kapitánka Michaela Kuzmíková.
Úvod utkání však odstartoval ve vysokém tempu a byly to Vítkovice, které dokázaly favorizované domácí hráčky v úvodním dějství přehrávat. Po několika slibných šancích se prosadila tradiční vítkovická střelkyně Tereza Urbánková, když využila dlouhý pas Aleny Novakovské, obtočila se kolem soupeřky a prostřelila domácí brankářku. A za tři minuty bylo na vítkovické střídačce ještě veseleji, přesilovku využila dorážkou Andrea Pastušková. S dvoubrankovým vedením  vstupovaly Vítkovice do druhého dějství, které ovšem nezačalo příliš šťastně, spolupráce ex-vítkovických Jelínkové a Černé skončila až za zády bezmocné Kubíčkové. Utkání nadále pokračovalo v rychlém tempu, s množstvím osobních soubojů a byly to znovu hostující hráčky, které se dostaly do dvoubrankového trháku. Výborně hrající Hana Sládečková připravila palebnou pozici pro Adamovou, jejíž střelu usměrnila do sítě Michaela Kuzmíková. Tento gól však byl pro vítkovickou kapitánku tečkou za jejím účinkováním v zápase, neboť ozývající se zranění jí již dále nedovolilo pokračovat. Nutné změny v sestavě nahrály domácím, které dokázaly využít taktické zaváhání ještě né zcela srovnaných nově poskládaných vítkovických pětek a znovu Černou snížit. Ve zbytku třetiny si domácí začala vytvářet převahu, vítkovické hráčky v čele s brankářkou Kubíčkovou však odolávaly. Utkání tak šlo do třetího dějství za stavu 2:3. Poslední třetina začala pro Vítkovice více než skvěle, domácí obrana na středu hřiště zaváhala, svou pohotovost prokázala netradičně v útoku hrající Pastušková a bez přípravy prostřelila Horňákovou. Velmi brzy však bylo sníženo, Bohemka uplatnila svou zkušenost a po standardní situaci z rohy snížila. Zbytek třetiny vesměs mladé vítkovické hráčky odolávaly tlaku zkušenějších domácích, dokázaly být i nebezpečné a několikrát měly blízko k rozhodnutí, nestalo se tak, naopak na druhé straně, dvě a půl minuty před koncem opět Vítkovice doplatily na nezkušenost a obdržely téměř shodný vyrovnávací gól po standartce z rohu, jako byl ten třetí. Oba góly padly jako přes kopírák z hole Kamily Bočanové po přihrávce její sestry Adély. Utkání šlo do prodloužení, oba týmy v něm se snahou rozhodnout předváděly hru nahoru dolů, obrovské šance Bohemky zlikvidovala bravurně Kubíčková, na druhé straně se několikrát prosazovala Hana Sládečková, branku však vstřelit nedokázala, stejně jako z nadějné pozice Macurová.
 Následovaly tak nájezdy, které se však Vítkovicím vůbec nepovedly. Zatímco za Bohemians všechny tři úvodní exekutorky uspěly bekhendovou kličkou, za Vítkovice lapila kličku Adamové domácí brankářka, pokus Urbánkové skončil hodně mimo a bekhend Kociánové se rovněž nepovedl a bylo rozhodnuto.

Bohemians – Vítkovice 4:1 (2:0. 0:0, 2:1)
 Před druhým semifinále se již tak početná marodka Vítkovic ještě rozrostla. Kuzmíkovou, která skončila v průběhu prvního semifinále doplnila s naraženým nártem Macurová. Neúspěch ve vyrovnaném utkání den předtím a množství zraněných jakoby vzal v úvodu Vítkovicím víru ve své schopnosti, do utkání nastoupili v ponuré náladě a se zbytečným despektem, kupily chybu na chybě, za což se jim s chutí hrající domácí odvděčily dvěma góly v úvodních dvou minutách. Až poté jakoby se torzo vítkovické sestavy uklidnilo a do zbytku utkání šlo s tím, že již není co ztratit. Hra se vyrovnala, začalo jít o souboje o každý míček a většina šancí končila ve středním pásmu. Ojedinělá ohrožení branky obě gólmanky s přehledem řešily. Ve druhé části se se sebezapřením a po několika bolest tišících prášcích na hřišti objevila zkušené Macurová a ikdyž hrou netradičně v obraně, tak přeci jen Vítkovickým mladým hráčkám dodala klid a řád. Vítkovice začaly mít v utkání převahu, do vyložených šancí se jim však příliš dostávat nedařilo a pár jež nastaly, zejména od Hany Sládečkové, vyřešila domácí brankářka. I třetí část se nesla ve znamení převahy Vítkovic, všechny hráčky se statečně praly, ke gólovému vyjádření to však nevedlo. Naopak, jedna ze střel na soupeřovu branku se šťastně odrazila k soupeřkám, které toho využily k brejku a Křížová si v samostatném nájezdu s Kubíčkovou poradila. Ani za stavu tři nula se vítkovické holky nevzdaly a odměny a po právu se dočkaly. Novakovská poslala dlouhý míček na Urbánkovou a ta se prosadila prudkým bekhendem. V závěru utkání pak měly Vítkovice výhodu nejprve přesilové hry, poté zkoušely i power-play. Ke kontaktnímu gólu to však nevedlo a naopak dvě minuty před koncem definitivně rozhodla po brejku Vojnarová.

 Vítkovice tak po dvou sice statečných, ale neúspěšných výkonech přivážejí sérii do Ostravy s nutností vyhrát. Týden volna snad pomůže hráčkám k regeneraci a alespoň některým i k návratu do sestavy a v sobotu od 19:30 můžeme očekávat velkou bitvu.

Děkujeme tímto za početnou fanouškovskou podporu, které se našim holkám v Praze dostalo a věříme, že i doma je poženete za úspěchem.