Černá vítkovická sobota

27. března 2010, CD

Muži nevyužili první matchball a prohráli v Mladé Boleslavi 6:7 po prodloužení, junioři padli v Brně 4:5 dokonce až po samostatných nájezdech. Ženy podlehly na vlastní půdě Bohemians 5:7 a skončily celkově bronzové.

 

Muži: Špatný začátek už se dohnat nepodařilo

Že si rozhodčí tentokrát utkání pohlídají naznačila velezkušená dvojice Černý-Janoušek velice brzy. A tak na trestnou lavici v krátkém sledu putovali P.Bouška a dvakrát Ivoš Veselý. Vítkovice ale s přesilovkami naložily bídně. A tak přišlo hromobití na druhé straně. Vyloučení Tokoše totiž potrestal P.Bouška. Když se pak trefili i Kadlec a Slaný, vypadalo to s Vítkovicemi špatně. Do hry je ale vrátil ve 20.minutě Martin Tokoš. Na začátku druhé třetiny ale přidal další branku Gwuždź. Pak fauloval ve vyložené šanci a Petr Kološ trestné střílení, stejně jako v prvním zápase série, proměnil. Ve 30.minutě opět vrátil Boleslavi trojgólový náskok Slaný. Ve 38.minutě se prosadil po kombinaci Martin Tokoš a 7 vteřin před druhou sirénou využil Milan Tomašík výhodu trestného úderu v těsné blízkosti Korábovy branky a snížil už na rozdíl jednoho gólu. Skvělé utkání gradovalo v poslední třetině. Ve 48.minutě skompletoval hattrick Martin Tokoš a bylo vyrovnáno. Hattrick si připsal v 55.minutě také Slaný a Boleslav byla znovu blízko prvního bodu v sérii. Za minutu naštěstí krásnou střelou tahem srovnal opět Milan Tomašík. Utkání dospělo až do prodloužení. V něm byli jednoznačně aktivnější domácí, Gwuždź trefil břevno. Na začátku třetí minuty se po obrovském závaru před Suchánkem zmocnil míčku Slaný a našel J.Boušku, který poslal sérii před TV kamery do čtvrtého zápasu.

 

Ženy: Vyřazení. Ale medaile po 5 letech!

Po čtyřech letech si Vítkovice zahrály semifinále. Na medaili se čekalo již pátým rokem. Teď čekání skončilo. Medaile má nakonec bronzový povrch. Rozhodly o tom třetí semifinálové zápasy. Liberec potřetí nestačil na Tigers (3:13) a Vítkovice i potřetí podlehly v daleko vyrovnanější sérii Bohemians 5:7.
      Hráčky Bohemians šly rychle do vedení brankou Vojáčkové a v 15.minutě ex-vítkovické Jelínkové vedly již o dvě branky. Vítkovice ale dokázaly vyrovnat. Ve 20.minutě se trefila Hana Sládečková a ve 24.minutě pak přihrála na gól Michaele Kuzmíkové. O čtyři minuty později však poslala hosty do vedení aktivní Hyršlová. Pak si po dvou brankových pozdravech vyměnily Tereza Urbánková a Adéla Bočanová. Na 6:4 zvyšovala opět Hyršlová. V poslední třetině padly dvě branky, každá do jedné branky. Nejprve skompletovala hattricky Bočanová. Jako poslední se v letošní sezoně prosadila Tamara Hašová. Vítkovické ženy získaly po pěti letech opět florbalovou medaili.

 

Junioři: Sova byl dvakrát blízko rozhodnutí, ale v prodloužení trefoval jen tyčky

Junioři cestovali do Brna za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. I třetí zápas byl velice vyrovnaný. Domácí  Brno vedlo již 2:0, ale Vítkovice dokázaly vyrovnat v polovině utkání slepenými brankami Martina Michalíka a Lukáše Veltšmída. Pak si ovšem Vítkovice daly vlastní branku. Dvě vteřiny před koncem druhé třetiny dorazil Lukáš Veltšmíd střelu Petra Jankulára a začínalo se odznovu. V 51. se vracel z tresné lavice domácí Knotek a dostal míček akorát do brejku. Ten kličkou zužitkoval. V poslední minutě třetí brankou v utkání vyrovnal Lukáš Veltšmíd! V prodloužení měly vítkovičtí mladíci obrovskou smůlu, zvláště Sova, který 2x trefil tyč! Penaltová loterie vyšla domácím, když se trefil Ondrušek Daler, za Vítkovice byl úspěšný pouze Jastřembský.

 

Foto: Roša