Vítkovické ženy „B“ vyhrály 1.ligu !!!

05. dubna 2010, Redakce

S obrovskou motivací a plné elánu a chuti vyhrát 1.ligu žen, vyrazily „hysterky“ do dalekých, vínem vonících Dubňan. V téměř úplné sestavě se těšily hlavně na přímý souboj o vítězství s týmem Žďáru n.Sázavou, ve kterém jim stačilo neprohrát. Ještě před tímto zápasem pravdy nás čekal souboj s domácími Aligátorkami.

1.SC WOOW Vítkovice - Aligators Moutnice Nesvačilka 6:0
Utkání začalo ve slušném tempu, soupeřky nešetřily důrazem a chvilku to vypadalo, že by souboj prvního s posledním nemusel být jasnou záležitostí. Pak ovšem Iva Martiníková prokázala to, že kapitán je od toho, aby loď řídil a dvěma góly v rozmezí dvou minut nastavila jasný kurs tohoto zápasu. Na svém můstku u brankoviště dorazila střely Radky Juříčkové a Kristiny Guziurové.
Na začátku druhé třetiny nejprve Radka Sobková uklidila do brány přihrávku Lucy Valachovičové a chvíli na to si od mantinelu vykličkovala Hanka Zamastilová a to nemohlo dopadnout jinak…4:0. Po polovině zápasu si role obrátily Radka Sobková a Luca Valachovičová a bylo to 5:0. Do třetí třetiny nastoupila do brány Míša Tořová s jasným úkolem od Lucky Kluzové – „udrž ji!“ A Míša, už od dětství zvyklá poslouchat, držela co mohla. Ovšem nutno říct, že její kamarádky v poli ji nešetřily, pouštěly Aligátorky do jedné šance za druhou, ale Míša to ustála a nula byla na světě. Pověstného „kanára“ pověsila soupeřkám do klece Zuzka Garčárová, která si naběhla z pozice obránce na přihrávku Radky Sobkové a z první nechytatatelně do růžku – 6:0.

1.SC WOOW Vítkovice - Žďár nad Sázavou 4:2
Do souboje o 1.místo nastoupily „hysterky“ nabuzené, ale taky trošku nervózní. Sedm statečným soupeřek zalezlo na vlastní polovinu a teď se holky vítkovické ukažte! Chvíli to sice trvalo, ale pak to přišlo a stálo to za to. Osmá minuta - přihrávka Ivy Martiníkové na střed, tam se s míčkem otočila Radka Juříčková a už se míček třepetal v síti. Devátá minuta – přihrávka Lucy Valachovičové na Lenku Harabaszovou a 2:0. Holky se sice uklidnily, ale ne na dlouho, ve 12min. soupeřky snížily. Rozhodující direkt si nechaly hysterky na začátek 2.třetiny a byl ještě drtivější. Nejprve se podruhé prosadila Lenka Harabaszová po další vynikající nahrávce Radky Sobkové a za pouhých 25 sec. si to vyjela středem Renča Stranevová, nastřelila to na bránu a nikdo další se toho míčku už nedotknul – ani brankářka Žďáru – 4:1. Od té doby už se zápas vyvíjel celkem klidně, soupeřky měly snahu s výsledkem něco udělat, ale dokázaly už pouze snížit na konečných 4:2.

A tak mohla vypuknout pravá vítkovicko-hysterická radost. Tým, který se před dvěmi lety dal dohromady jen tak mimochodem, to aby si jednou týdně zahrál pro radost, se de fakto probojoval až do extraligy. A to hlavně díky tomu, že i když se něco dělá jen tak, má se to dělat pořádně!
Jsem moc rád, že jsem mohl na krk pověsit ZLATÉ „ŽLUTÉ FIDORKY“ těmto hráčkám:
Luciferovi, Míši, Lucce, Kryše, Lence, Garči, Petře, Luce, Evce, Lenti, Luise, Renči, Kače, Blance, Hance“Plze“, Samči, Ivě, Sereně, Hance, Janě, Silvě a taky Olivě, Alči, Sylvě, Kelly a Buble.

Díky „hysterky“       *tom