Marcela Vyskočilová: Jsme rádi, že jsme se mohli na této významné sportovní akci podílet

23. dubna 2010, CD

Stává se již tradicí, že Vítkovice končí extraligovou florbalovou sezonu nikoli na své domácí hale na Dubině, ale před nabitým hledištěm zimního stadionu! Třetí sezonu po sobě Vítkovice ukončily sezonu na zimním stadionu v Ostravě v Porubě. Dvakrát se loučily stříbrnou porážkou, jednou zlatým vítězstvím. Přinášíme rozhovor s paní Marcelou Vyskočilovou, manažerkou pro hotel a obchodní činnost společnosti SAREZA

Krásný den Vám přeji. Vítkovice využily pohostinnosti zimního stadionu již třetí rok v řadě. Jak si spolupráci pochvalujete?
Myslím si, že i letos proběhla spolupráce k maximální spokojenosti obou stran a co je nejdůležitější - hlavně diváků. Určitě jsme rádi, že jsme se mohli na této významné sportovní akci podílet.

Byla jste se podívat na finálových zápasech Fortuna extraligy ve florbale? Komu jste fandila? :)
Samozřejmě, navštívila jsem oba zápasy a o tom, komu jsem fandila, určitě nemohou být žádné pochybnosti.

Jak se Vám líbí florbal jako sport?
Florbal mi připadá jako atraktivní, dynamicky se rozvíjející sport, vhodný pro každého (samozřejmě i v rekreační, ne jen vrcholové formě). Za tu dobu, co jej sleduji, se posunul o velký kus dopředu a hodně se rozšířila členská základna. I když mám ráda i ostatní sporty, musím přiznat, že florbal je přece jen mou srdeční záležitostí. Byla jsem u toho, když se v Ostravě organizovala první mezinárodní utkání se špičkami, jakými bezesporu švédské a finské celky jsou, vyvrcholením na Zimním stadionu byl Pohár mistrů evropských zemí. Jeho skvělá organizace určitě přispěla k tomu, že Ostrava následně mohla hostit Mistrovství světa.

Kdo všechno se na zimním stadionu v Ostravě Porubě během roku vystřídá? Kromě hokeje samozřejmě.
Zimní stadion slouží nejen hokeji, ale také krasobruslařům. Jsme schopni zabezpečit i tak náročné akce, jakou určitě bylo loňské Mistrovství světa ve Sledge hokeji. A mimo led? Kromě florbalistů zde sehráli utkání futsalisté, kdy si zajistili postup na ME; volejbalisté, házenkáři, každoročně se zde také koná Velká cena Ostravy v boxu. Našim návštěvníkům jsme nabídli i kulturní akce, např. soutěž krásy Pretty woman, Irské tance, vystoupení Shaolinských mnichů či koncerty hudebních skupin.

Jaké chodí návštěvy na tyto akce? Lze je nějak porovnat s tou, která přišla loni na 5. finále či letos na čtvrtý finálový zápas? V těchto zápasech se oficiální počet diváků hodně blížil třem tisícům a opticky bylo hlediště plné až ke stropu. Kam lze florbal z hlediska návštěvnosti zařadit?
Loňské finálové utkání, kdy jste získali titul, bylo jednou z akcí s nejvyšší návštěvností! A fanoušci ani v letošních finálových zápasech nezklamali. Přišli v hojném počtu podpořit svůj tým a opět vytvořili fantastickou atmosféru. Škoda jen, že se nemohli radovat z titulu, ale co nebylo letos, může být třeba v příštím roce. Přála bych si, aby se titul po roce vrátil do Ostravy.

Hraje florbal někdo z vašich blízkých florbal?
Musím se přiznat, že když jsem před 11 lety šla přihlásit syna do florbalu, absolutně jsem netušila, o co se jedná a že u tohoto sportu vydrží dodnes. Nehraje sice nejvyšší soutěže, ale baví jej to, mají fajn kolektiv a to je, myslím, nejdůležitější. Zřejmě každý takový kolektivní sport je i o atmosféře v klubu a z SC Vítkovice čiší nadšení pro hru, takže pevně věřím, že se v příštím roce opět setkáme na Zimním stadionu a podaří se Vám ten "půlkulatý" pátý titul získat! 

Děkuji za rozhovor a zase za rok se (snad) těším opět na spolupráci. Záleží na tom, jestli se opět dostaneme až do finále...

 

Rozhovor s paní Marcelou Vyskočilovou vytvořil Roman Sladký
Foto: Martin Neužil