Vítkovické ženy mají první posilu

24. dubna 2010, Redakce

První posilou vítkovických žen pro novou sezonu se stala mladá útočnice Veronika Enenkelová. Postavou nevysoká, za to však velmi rychlá a rtuťovitá útočnice přichází na roční hostování z týmu FBK Horní Suchá. V právě skončené sezoně nastupovala v 1.lize juniorek a 2.lize žen, kde si dohromady ve 32 zápasech připsala na své konto 34 vstřelených branek a 17 asistencí. S mladou talentovanou hráčkou přicházející se poprat o vítkovickou sestavu přinášíme krátký představovací rozhovor.

Jak jsi se k florbalu dostala a jaká byla prozatím tvá kariéra?
 Má kariéra.. tak ta je kraťoučká a spíše fotbalová. Hrála jsem závodně od roku 1999 s klukama. K florbalu jsem se poprvé dostala rekreačně na základní škole v Albrechticích.V tělocviku jsme hrály s holkama a bavilo nás to tak jsem začaly jezdit na turnaje do Havířova..pak za náma přišly hráčky Pegresu jestli bychom nechtěly hrát a tak jsem nastoupila. Ale jelikož tam byly problémy přestoupily jsme s většinou holek za rok do Horní Suché, kde už to bylo o mnoho lepší. Celkově, když budu počítat závodně florbal, tak začínám třetí sezonu.

Jsi mladá hráčka a přicházíš se porvat o svou florbalovou šanci, případně i v extralize. Jaké jsou Tvé florbalové cíle a sny?
 No, snila jsem od začátku o vyšší soutěži a někdy jsem si sebe představovala i v repre. Ale nikdy jsem si nemyslela, že by se mi to mohlo splnit a vyšší soutěž se mi pomalu plní. Mým cílem je teď hrát v extralize. A snažit se o to, abych všem ukázala že do ní florbalově patřím.

Zatím si ve Vítkovicích absolvovala pár posezónních odpočinkových tréninků a premiérou bude zvláštní přátelský zápas s juniorskou reprezentací Lotyšska? Jak se Ti prozatím v týmu líbí a jak se těšíš na premiéru?
No, takže tréninky byly skvělé.Mohla jsem si konečně zažít trošku rychlejší hru než na kterou jsem byla zvyklá. Tým mi připadá dobrý..Necítím se v něm nějak odstrčená, nebo že bych tam neměla co dělat. Na přátelák se moc těším, ale jsem i trochu nervozní..ale to už k tomu patří.

A na závěr záludná otázka, jak bys charakterizovala svou hru?
Moji hru…tak myslím že mám výhodu v tom, že jsem rychlá a snažím se toho využívat, ale jinak je ještě hodně nedostatků.. prostě na tom ještě musím makat, abych byla spokojená se svou hrou.

Přejeme hodně štěstí ve Vítkovicích!