Vítkovice prohrály v prodloužení s Tatranem

19. února 2005, MIR

Úvod zápas začal ve velmi vysokém tempu. Oba dva celky v úvodu ohrožovali oba dva brankáře jen sporadicky a to pokusy z dálky, které jak střešovický Kafka tak vítkovický Ciompa kryl. Od 5.minuty se začali více tlačit hráči Tatranu před domácí branku.

Úvod zápas začal ve velmi vysokém tempu. Oba dva celky v úvodu ohrožovali oba dva brankáře jen sporadicky a to pokusy z dálky, které jak střešovický Kafka tak vítkovický Ciompa kryl. Od 5.minuty se začali více tlačit hráči Tatranu před domácí branku. V 8.minutě zahrozila nebezpečně druhá formace hostí a její vedoucí Fuchs vyslal nebezpečnou střelu z po za obránce na Ciompu, ale ten byl pozorný a jeho pokus vytěsnil. Ve 13.minutě pronikl po pravé straně Vladař přihrál volnému Brusovi a jeho pokus skončil těsně pravé tyčky Kafkovy branky. V závěru třetiny si opět agilně hrající druhá formace Tatranu připravila další šanci a Fuchs tentokrát mířil těsně nad vítkovickou branku.
Hned po přestávce začali padat branky. Ve 22.minutě našel Vladař před brankou Tomášíka a ten poprvé překonal Kafku. Domácí se z vedení radovali jen 22 sekund, když po přesném výhozu Kafky se dostal k míč Ťoupek a prostřeli vše co mu stálo v cestě. Domácí trošku rychlá branka zastavila jejich tlak, ale postupem času se opět začali tlačit před Kafku. Ve 25.minutě chybovala obrana Tatranu a míče se zmocnil Mimra a přihrál lépe postavenému Romanu Švancerovi a ten poslal domácí opět do vedení. Ve 32.minutě mohli hráči Vítkovic vedení zvýšit, když na trestnou lavici usedl hostující Hozman, ale pokusy Vladaře a Romana Švancera a Rohla skončily mimo hostující branku. Poté co skončila přesilovka Vítkovic dostali se do šance Jedlička s Hozmanem, ale Ciompa jejich pokus vyrazil mimo domácí branku. Hráči Tatranu rozehráli z rohu volný úder a Pekař našel před brankou volného Jedličku a ten vyrovnal. Neuběhlo ani 38 sekund a Tatran dokázal výsledek otočit z stejné situace jako při vyrovnávajícím brance tentokrát Jedlička našel Hozmana a ten překonal Ciompu.. Ve 36.minutě se dostal do šance domácí Hrubý a po něm Vladař, ale Kafka byl připraven a jejich pokus kryl.
Ve třetí třetině v jejim úvodu se naskytla taky Tatranu přesilová hra, když na trestnou lavici usedl Tomašík. Ale hostům se moc tato přesilovka moc nezdařila. Vítkovická obrana pracovala skvěla a dovolila Tatranu jen jednu střelu ke které  se dostal po Hozmanově nahození z po za branky na Jandáčka, ale ten mířil hodně vysoko nad domácí branku. Vítkovice se snažili o vyrovnání ve 45.minutě to zkoušel proniknout až před Kafku obránce Vladař, ale na střešovického brankáře nevyzrál. Ve 47.minutě zahrozili hráči Tatranu, když se do rychlého brejku dostala dvojce Fuchs s Horákem, ale Ciompa byl dobře v brance postavený a dobře zmenšil střelecký úhel. V 51.minutě byli hráči Vítkovic blízko vyrovnání, ale ani dvojice Tomáš Sladký s Vavrečkou hostujícího brankáře Kafku nepřekonala. To se podařilo až za dvě minutý poté vysunul Mimra nabíhajícího Romana Śvancera a ten svým druhým gólem v zápase vyrovnal skóre. Ještě do konce třetiny mohli Vítkovice zápas dokonce otočit, ale v poslední minutě si nerozuměla obrana Tatranu s vlastním brankářem a Hrubý mohl vsítit vítěznou branku, ale Kafka stačil však rychle reagovat a nebezpečí odvrátil.
Zápas dospěl do prodloužení v něm měl tři dobré šance Vaněk, ale nedal a na druhé straně s protiútoku se prosadil po Pekařově přihrávce kapitán Střešovic Jakůbek a rozhodl o výhře Tatranu v prodloužení.

Hlasy trenérů:
Radomír Mrázek (1.SC SKK Vítkovice):
„Tatran měl více ze hry. Byl herně lepší. Dali jsme do hry i další mladší kluky, abys vyzkoušeli hrát takovýto těžký zápas proti takovému to soupeři. V obraně jsme hráli dobře jen škoda, že směrem do předu se nám nedařilo. Rozhodli asi dvě proměněné standardní situace, které jsme nedokázali pokrýt nabíhajícího hráče"
Milan Morávek (Tatran Techtex Střešovice): „Odehráli jsme velmi kvalitní zápas. Sice v úvodu druhé poli jsme polevili a hra z naší strany byla dost špatná. V druhé poloviny druhé třetiny jsme se opět vrátili do zápasového rytmu. Škoda inkasované branky v závěru, když chybu udělají tak zkušení hráči"

1.SC SSK Vítkovice - Tatran Techtex Střešovice 3 : 4 po prodloužení (0 : 0)(2 : 3)(1 : 0)  (0 : 1)
Branky a nahrávky:
22.Tomašík (Vladař), 25.Ro.Švancer (Mimra), 54.Ro.Švancer (Mimra) - 22.Ťoupek (Kafka), 35.Jedlička (Pekař), 35.Hozman (Jedlička), Jakůbek (Pekař). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 147.
Sestavy:
1.SC SSK Vítkovice:
Ciompa - Rohel, Kološ - Vladař, Brus - Čepica, Tomašík, Dohnal - Vaněk, Ro.Švancer, Mimra - Vavrečka, T.Sladký, Hrubý.
Tatran Techtex Střešovice: Kafka - Jakůbek, Ďarmek - Deutsch, Jandáček - Pekař - Jedlička, Hozman, Sláma- Šádek, Fuchs, Horák - Vavra, Majer, Ťoupek