Praha uvidí přímý souboj o 5.místo

12. ledna 2006, CD

První zápas v roce 2006 svedou Vítkovice v soboru večer v Praze proti Chodovu

   Po galapředstavení nejlepších týmů světa v uplynulém PMEZ v Ostravě se opět rozjíždí domácí nejvyšší florbalová soutěž, Fortuna Extraliga.

   Chodov je v tabulce o jednu příčku výše neže šesté Vítkovice, mají o jeden bod více, ale rovněž o jeden odehraný zápas navíc. Vítěz zápasu tedy po 16.kole Fortuna Extraligy bude okupovat pátou pozici.

   V podzimním zápase v Ostravě se radovaly domácí Vítkovice. Vůbec poprvé v sezoně. Do té doby ze tří zápasů tři prohrály a domácí vítězství právě proti Chodovu bylo velice důležité. Přitom ještě v poslední třetině vedli hosté 3:2, ale brankami Hrubého a Pavla Bruse (na obrázku) z přesilovek dokázali domácí otočit skóre a poslední gól přidali do prázdné branky. Vítězství 5:3 znamenalo odraz ode dna tabulky. Nyní jsou Vítkovice šesté, manko ze špatného startu do sezony se podařilo více méně smazat, i když na vedoucí pozice to stačit již určitě nebude.

 

  
    V sestavě se pravděpodobně objeví opět člen prosincového all-stars Fin Turkka Lehtinen, který vynechal poslední zápasy loňského kalendářního roku a odletěl na vánoční svátky do rodné země.

Foto: Petr Kotala