Přestupová bomba: Tomáš Sladký se předběžně dohodl s Wilerem Ersigen

12. ledna 2006, CD

Po sezoně s největší pravděpodobností opustí Vítkovický tým jeden z největších tahounů Tomáš Sladký.

   Wiler projevil o Sladkého zájem již na posledním Czech Openu. Nejprve měl Sladký odejít na zkušenou v lednu, ale nakonec se vítězi PMEZ 2005 připojí až po letošní sezoně.
  
   Po více než čtyřech měsících mailové korespondence mezi Ersigenem a Vítkovicemi proběhla osobní schůzka manažerů při příležitosti Poháru mistrů v Ostravě. Od srpna tohoto roku by se podle všech informací měl mladý útočník objevit v dresu šampiona země Helvetského kříže. Podmínky transferu zůstanou v tajnosti minimálně do otevření mezinárovní přestupové brány. První zápasy pravděpodobně odehraje již na mezinárodním florbalovém turnaji Czech open v Praze.

   V konkurenci bratrů Hoffbauerů, Olle Torsella, Rogera Gerbera a spol. by se měl vypracovat na ještě vyšší úroveň, než na jaké je momentálně teď.

   Teprve devatenáctiletý reprezentační centr tak bude následovat několik dalších českých hráčů, kteří před letošní sezonou odešli za florbalem do Švýcarka. Jan Freud, Aleš Jakůbek, Martin Ostřanský. Nikdo z nich však nezamířil tak vysoko, jako teď Tomáš Sladký.

   Český florbal by měl mít, pokud se nestane nic nepředpokládaného, své želízko v ohni v jednom z nejuznávanějších florbalových týmů světa.

foto: Martin Neužil