Fat Pipe Cup: Hysterky ve finále!

05. září 2010, CD

Vítkovice B v semifinále zopakovaly výsledek 5:4 na trestná střílení! I Tentokrát však musely mocně dotahovat ony. V 18 hodin hrají finále s Elite Praha! Ve finále se s florbalovou kariérou rozloučí Radka Juříčková.

 

Hysterky oplatily slovenskému vicemistru ŠK 98 Pruské porážku ze skupiny a postoupily už do finále! Utkání se ale nevyvíjelo vůbec dobře. Nejprve sice dostala svůj tým do vedení hvězda sestavy Monika Adamová, pak ale převzaly otěže utkání Slovenky. Šňůrou čtyř branek naklonily mističky vah hodně na svoji stranu. To se ovšem hrubě znelíbilo "áčkové" posile Zuzaně Macurové a dvěma utěšenými ranami snížila na rozdíl jediné branky!
      Ve třetí třetině dokončila stíhací jízdu Vítkovic Lenka Harabaszová, která vtipně tečovala dlouhou přihrávku Macurové do protipohybu strnulé slovenské brankářky. Rozhodnutí měla na holi Hanka Zamastilová, ale v jasné pozici míček do branky nepropasírovala. Rozhodnout tak musely opět samostatné nájezdy. Tentokrát se ani zdaleka nemuselo čekat do deváté série. Jako první z vítkovické strany se na branku soupeře vydala velezkušená Monika Adamová a lišáckou kličkou uspěla. Své bohaté zkušenosti zúročila ve druhé sérii také Zuzana Macurová a krásnou střelou zobáčkem hole pokořila slovenskou brankářku podruhé. Lucie Kluzová v brance Vítkovic první dva nájezdy zlikvidovala. Alena Novakovská, to je penaltová jistota. Svoji 100% úspěšnost potvrdila pěknou kličkou do forhendu a nechytatelným zakončením. I když se Pruská chytla stébla naděje a ve třetí sérii vstřelila gól, veškeré jejich naděje rázně utla nekompromisní petelicí ve čtvrté sérii Hanka Zamastilová!

      Vítkovice B mají jedinečnou šanci senzaci dokončit. Už zbývá jen jeden zápas. Poslední překážkou je pražský extraligový tým Elite. Finále začíná v 18 hodin.

      "I když sil bylo už málo, dokázaly jsme vydřít potřebnou výhru. Měly jsme v rámci možností dobrou obranu. Chtěly jsme se hodně dostat do finále, tak jsme zabojovaly. Daly jsme do toho všechno. Finále bude náročné. Už jsme Elite jednou na turnaji porazily, takže není nemožné vyhrát znovu. Ale jak říkám, bude to již po osmi zápasech na turnaji hodně fyzicky náročné." věří ve zlatou medaili nejproduktivnější hráčka hysterek uplynulého ligového ročníku Hanka Zamastilová

      Svůj pravděpodobně poslední zápas odehraje ve vítkovické dresu legenda Radka Juříčková. "Loučím se s kariérou. Chtěla bych rozloučit vítězně." řekla se slzami v očích vítkovická hráčka.