Vítkovice B vítězem Fat Pipe Cupu!

05. září 2010, CD

"Hysterky", jak si říkají hráčky B-týmu žen Vítkovic, vyhrály prestižní Fat Pipe Cup! Ne slovenský vicemistr či 2.vicemistr, ne žádný extraligový tým, nýbrž vítkovické béčko! V all stars turnaje útočnice Macurová a brankářka Kluzová. Radka Juříčková se s kariérou rozloučila vítězstvím na turnaji!

 

Hledejme lehkou paralelu mezi vystoupením vítkovického B-týmu na letošním turnaji Fat Pipe Cup a vystoupením českých hokejistů na poslednám mistrovství světa. Ve čtvrtfinále i semifinále postup na samostatné nájezdy, ve finále vstřelený gól v první minutě zápasu a výhra v základní hrací době nad favorizovaným soupeřem, vyloučení hráče soupeře v poslední třetině utkání do konce utkání. Jistě, vzhledem k jinému sportu, jinému pohlaví, samozřejmě i jiné úrovni turnaje, to zavání sentimentem. Přesto podobnost zde je. Pro vítkovické hráčky, vítězky prestižního předsezonního turnaje žen ne nezanedbatelná.

      Ve finálovém zápase proti Elite Praha se v plné kráse předvedla nejproduktivnější hráčka vítkovického béčka uplynulového ligového ročníku Hanka Zamastilová. Po 28 vteřinách se míček po krásné akci celé pětky dostal až na pravné křídlo právě k Zamastilové a ta střelou do růžku branky otevřela skóre finále. Asistovala Petra Žižlavská. Na začátku deváté minuty si obě spolupráci zopakovaly a "hysterky" vedly již o dvě branky. V poslední minutě první třetiny se ale individuální akcí postarala o snížení Poláková.

      Na začátku druhé třetiny pláchla všem svým pronásledovatelům přes celé hřiště Rullová a bekhendovou kličkou skóre zápasu vyrovnala. Ve třetí třetině byla vyloučená právě Rullová. Svůj trest si ovšem neodpykala celý. Ovšem vlastní vůlí, nikoli tak, že by ji z trestné lavice "vysvobodila" obdržená branka. Svévolné opuštění trestné lavice a zasažení do probíhajícího utkání je v pravidlech florbalu kvalifikováno jako sabotáž hry a ta je trestána červenou kartou. Tu si také Rullová zblízka prohlédla. V přesilovce našla Adamová před brankovištěm volnou Lenku Harabaszovou a ta se nemýlila. Stejnou hráčku ještě v téže pětiminutové přesilovce vyzvala Hanka Zamastilová a Vítkovice byly o velký kus blíže celkovému vítězství na turnaji. Ze závěrečného tlaku již pražské hráčky nic nevytěžily. Naopak, pět vteřin před koncem utkání pečetila překvapivé vítězství do prázdné branky Jana Zamastilová.

      Do all stars turnaje se dostaly dvě hráčky vítězného vítkovického týmu. Brankářka Lucie Kluzová a posila Zuzana Macurová.
      Lepší konec aktivní florbalové kariéry si ani nemohla představit veteránka Radka Juříčková. Právě ona zvedla nad hlavu nablýskaný pohár pro vítěze.

 

 

SESTAVA 1. SC WOOW VÍTKOVICE B, vítěze Fat Pipe Cupu 2010:

31 KLUZOVÁ LUCIE

2 MACUROVÁ ZUZANA
4 VOLÁKOVÁ TEREZA
5 HARABASZOVÁ LENKA
6 ŽIŽLAVSKÁ PETRA
8 ADAMOVÁ MONIKA
9 NOVAKOVSKÁ ALENA
11 OCHONSKÁ EVA
12 JUŘÍČKOVÁ RADKA
14 STRANEVOVÁ RENATA
15 MUSILOVÁ KATEŘINA
16 URBÁNKOVÁ HANKA
17 MINARČÍKOVÁ BLANKA
18 ZAMASTILOVÁ JANA
19 ZAMASTILOVÁ HANKA
20 HUSÁROVÁ VERONIKA
21 MARTINÍKOVÁ IVA

trenér MARTINÍK TOMÁŠ

http://fatpipecup.cz/women/index.php

Foto: Roša, M.Tořová