Junioři porazili Hurikán Bratislava 8:6

12. září 2010, CD

Na ISŠD se v neděli od 11 hodin střetli v přípravném zápase junioři Vítkovic s pátým týmem uplynulého ročníku nejvyšší slovenské florbalové soutěže. Zápas drželi vítkovičtí mladíci pevně v rukou a i když soupeř na konci několika góly korigoval, vyhráli 8:6.

1. SC WOOW Vítkovice (jun.) - VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava  8:6 (3:0, 3:1, 1:2, 1:3)

Utkání hrané na 4 x 20 minut hrubého času začali lépe mladíci Vítkovic a až do závěrečené čtvrtiny určovali tempo. V první čtvrtině si vypracovali tříbrankový náskok. Nejprve se po spolupráci s Veltšmídem prosadil střelou tahem Václav Gurkovský. Poté vybídl ke skórování přihrávkou zpoza branky Hájek Marka Matejčíka a skóre první třetiny uzavřel střelou z otočky Tomáš Kasinec.

      Až poté se prosadil také slovenský tým. Na jeho branku ale odpověděl samostatnou akcí opět Václav Gurkovský. Další branky přidali Petr Jankulár a znovu Marek Matejčík. Obě akce byly dobře vyřešenou situací dva na jednoho. V polovině utkání vedli mladíci z Vítkovic už 6:1.

      Na třetí a čtvtou čtvrtinu vystřídal v brance Vítkovic Jakuba Rataje Dominik Lupták a kapituloval již po pár vteřinách třetí čtvrtiny. Vítkovice ale přidaly  další zásah a opět to bylo po kombinaci "do kuchyně". Lukáš Hájek nabil ostrými Marku Matejčíkovi, který tak završil hattrick. Slováci poté snížili na 7:3.

      V poslední čtvrtině se český tým prosadil již pouze jednou. Střelcem byl mladý Antonín Gárlík. Ke konci ale Vítkovice polevily a dovolily soupeři korigovat stav až na konečných 8:6.

"Dnešní přípravné utkání pro nás mělo takový specifický charakter. Nám šlo především o takové to ,,rozkoukání". Záměr byl se poznat na hřišti. V zápase jsme si zopakovali veškeré herní prvky, které jsme praktikovali v minulé sezoně. Příležitost dostali i mladí dorostenci. Z tohoto hlediska mohu být spokojen. Hra, dle očekávání, nebyla ještě moc pohledná, ale jsme na začátku. Máme dostatek času, jak na zapracování nových posil, tak na vytvoření kvalitního mužstva. Čeká nás ještě hodně práce, ale nic nesmíme uspěchat." zhodnotil utkání trenér Michal Deus.

Sestavy:
1. SC WOOW Vítkovice (jun.): Rataj (41.Lupták)- Veltšmíd, Oborák, Sedlák, Hubálek, Gárlík, Damjanov- Hájek, Matejčík, Jankulár, do 10.Matúš- Mertha, Gurkovský, Kasinec- Beran, Michalík, Bräuer.
VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava: Kalčok, Bortech- Marušinec, Komačka, Liszkay, Kabát, Purc, Karacsony, Velčický, Marušiak, Kamenec, Spielberk, Abík, Seman, Švabek.

Foto: CD