Vítkovice uspěly také v Praze na Chodově

16. ledna 2006, MiniCD

Vítkovice vyhrály přímý souboj o pátou příčku jasně 5:1.

   K zasloženému vítězství nasměrovaly Vítkovice na konci první třetiny dvě velmi podobné kombinace přihrávajícího Tomáše Sladkého a úspěšného střelce Romana Švancera, který se do sestavy moravského týmu vrátil po středně vážném zranění kolene. Utkání o 5.příčku tabulky tak lépe rozehráli Vítkovičtí mladíci a po úvodním dějství odcházeli do kabin s dvoubrankovým vedením. 

   Po zaváhání jinak velmi dobře fungující obrany se sice podařilo Chodovským hráčům snížit, ale hned v zápětí zkompletoval svůj hattrick v polovině zápasu nenasytný Roman "Zelí" Švancer po rychlé přihrávce finského Pendolina Turkky Lehtinena.

   Na začátku třetí třetiny, při svém oslabení, vyslal Roman Ciompa na steč přesným výhozem Tomáše Sladkého, který nedal brankářské legendě v bráně Chodova Petru Pejarovi šanci a pohodlně zvýšil na 4:1. Svoji stabilně dobrou formu potvrdil také Turkka Lehtinen, který vydařený zápas zakončil nádhernou samostatnou akcí 5 minut před koncem! Cesta zpět do Ostravy byla i přes pózdní přízejd o to příjemnější...