Tomašík letos zřejmě dohrál

23. ledna 2006, CD

Vítkovice ztratily v souboji s Pardubicemi jednoho ze svých nejlepších hráčů.

   Vítkovice sice v neděli proti hrubě hrajícím Pardubicím uspěly bodově, ale také hodně ztratily. Před play-off přišly o režiséra přesilovek Milana Tomašíka.

   Běží 34.minuta, Vítkovice hrají přesilovku. Po neúspěšném brejku Pardubic mohly jít Vítkovice do dvojnásobného přečíslení, ale na středu hřiště byl sražen hráč č.7. Notnou chvíli se ošetřovalo, po několika minutách se Tomašík zvedl a pohled na jeho vykloubený palec levé ruky nebyl příjemný. 

   "Nahrával jsem Lukášovi (Hrubý, pozn. red.) a ten borec stál přímo naproti mě, chtěl jsem si ho zprava oběhnout, ale on udělal krok do mé dráhy běhu a srazil mě." popisuje Tomašík střet s jedním z Pardubických. "Špatně jsem na to spadnul, vykloubil jsem si ho...až se ty vazy u toho palce napnuly na max a trošku se natrhly. Cítil jsem takovou pichlavou bolest, jako kdybych to měl naražené, i na pohled to nebylo příjemné...prostě jsem byl trošku v šoku."

   Bledý Tomašík byl ihned převezen do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byl lékařsky ošetřen. Diagnóza ale není vůbec růžová.

   "Doktor mi řekl, že se uvidí v pátek až mi z toho sleze otok, v nejlepším případě to vidí na odlehčenou sádru a nejméně na 1 měsíc v ní, poté tak 1 měsíc v nějaké ortéze. V horším můžu jít v pátek na operaci a budou mi to reponovat. No a v nejhorším se mi to prý nemusí nikdy spravit...prý je to jeden z nejkomplikovanějších svalů ruky." svěřuje se Tomašík.

   Tomašík ve 3.minutě otevřel skóre zápasu, ale může to být také jeho poslední branka v sezoně.
   Ztráta člena základní sestavy a druhého nejproduktivnějšího vítkovického hráče těsně přes play-off bude jistě trenéra Mrázka mrzet.
   Vítkovice potvzují v posledních zápasech skvělou formu, vyhrály již 5 zápasů v řadě a v tabulce si polepšily již na 5.místo a směle pomýšlí na umístění v horní čtveřici týmů pro play-off. Čekají je další 4 zápasy v řadě na domácí půdě, takže tento plán není zdaleka nereálný. Snad je teda tato nepříjemná zpráva nepzabrzdí.

Foto: Petr Kotala