Pavel Brus o holi Don Doggelito

01. února 2006, CD

Vítkovický bek zhodnostil nový výkřik Canadienu.

   Jeden z nejtalentovanějších hráčů své věkové kategorie, opora zadních řad extraligového týmu Vítkovic, kapitán národního výběru juniorů na mistrovství světa v Lotyšsku 2005 a aktuálně také nominovaný hráč A-týmu mužů, se kterým za týden odjede na přátelské zápasy do Švédska, velký dříč ale i rebel a vtipálek, to vše jsou charakteristiky mladíka, který pro nás testoval a zároveň ohodnotil novinku kolekce Canadien, Pavla Bruse...


   Je mi ctí, podělit se s vámi o své pocity z hitu nové Canadien kolekce - florbalce, již dlouho hledané, jinak také známé pod názvem: Don Doggelito!!! Předem upozorňuji, že všechny názory jsou subjektivní, neboť jsem dostal kufřík s penězi od „neznámého“ bosse Hitmana, abych o této „zbrani“ mluvil v superlativech a mé názory jsou také omezené-kvůli mým krtčím rýpadlům (ruce).

   Popíši vám novou „kmotrovu zbraň“ systematicky .
Rukojeť – omotávka: Její název je více než výstižný. Nová omotávka Canadien Super V je nadstandardní luxus. Přestože mnoho z mých bratrů bylo zpočátku skeptických kvůli vzhledu, pouhým dotykem zjistili, že ten není vše. Výborně saje krev…..chci říct pot. Výborně sedí v ruce a nepodklouzává - je vidět, že Hitman se poučil ze svých kolaborantských kumpánů a všechny, kteří podklouzli nemilosrdně zneškodnil. Má také jednu vlastnost, kterou potřebujete k 100% výkonům - neopotřebovává se tak rychle, jako starší typy . Don Doggelito má kulaté držení, nejedná se tedy o ovál.

Pažba-tyčka: jde o zcela nový typ řešení stavby a průměrů holí. Jak bylo doposud zvykem, průměr holí se postupně zužoval až k ústí čepele. Canadien přišel s novým řešením. Tyč je v celé délce stejně „tlustá“ a u nadstavce pro čepel je prudce zúžená-tzv. technologie BigShaft. Technologie BigShaft dělá z Don Doggelita vyváženější a díky tomu také přesnější zbraň. Také v tomto případě platí, že v jednoduchosti je síla. Nový design je jednoduchý, výstižný a jasný. Kdo má tuto zbraň s chladnokrevnými 27 milimetry (flex), má také respekt a převahu v palebné síle. Pokud vynechám všechny tyto vychytávky, jde o velmi lehký, karbonový skvost, čímž smekám jeho tvůrcům.

Hlaveň-čepel: A konečně nejdůležitější část-čepel. Vlastním jménem Canadien Sixx. Jak je na první pohled zřejmé, Canadien se nebojí experimentů. A v tomto případě se mu to vyplatilo. Velmi lehká, kompaktní s inovovanými vroubky na spodní straně čepele. Materiál použitý na čepel Sixx (HDPE) výborně drží tvar. Na první pohled na špičce čepele zaujímá dominantní místo pěticípá hvězda, která je dokonale vytvarovaná pro držení míčku. Čepel je užší než její předchůdkyně Trick, díky čemuž jsem měl pocit lepší kontroly balónku. Don Doggelito představuje elitu ve všech herních činnostech. Střelba jde dokonce i mne, nahrávky rozdává s chirurgickou přesností (dokonce i nahrávky poslepu!!!) a technika se mi zlepšila o 100 procent-díky Hitmane, díky. Jednoduše řečeno-Canadienu se podařilo vytvořit opravdový sběratelský kousek mezi všemi konkurenty, který je k dostání ve velikostech: 95cm a 101cm.

Pavel BRUS
Foto: Petr KOTALA