Kontumace

05. ledna 2011, CD

Muži přišli o výhru s Mladou Boleslaví. Hostování hráče Filipa Heczka v Havířově skončilo bohužel až den po odehrání utkání. Výhra 7:3 neplatí, ligová komise toto utkání kontumovala.

 

Vítkovice předvedly výborný výkon a z horké půdy Mladé Boleslavi si přivezly tři body za výhru 7:3. To už však od včerejška neplatí. Do utkání totiž zasáhl Filip Heczko, kterému hostování v  Torpedu Havířov, klubu, kde florbalově vyrůstal, vypršelo v den utkání o půlnoci. Do utkání tak zasáhl neoprávněně. Chybu domácí pořadatelé při vyplňování sestavy do povinného onlinu nenahlásili.

"V reprezentační pauze jsme vyhověli Torpedu Havířov a umožnili zároveň Filipu Heczkovi, který nebyl příliš vytěžován, aby měl možnost se rozehrát a zároveň pomoct svému starému klubu. Poslali jsme jej tak na měsíční hostování společně s Jiřím Juhaňákem - jedno hostování končilo 17.12. a druhé 18.12. Zde došlo k záměně a omylu, pochybení je jednoznačně na naší straně, nešlo však o úmysl, ale o omyl.", zní oficiální stanovisko klubu k nešťastné situaci.

Vítkovice byly za svou administrativní chybu potrestány pokutou 3 000,- Kč a kontumací utkání poměrem 5:0 jejich neprospěch.

V tabulce si tak Vítkovice pohoršily a klesly na čtvrté místo. Nyní mají 25 bodů. Na druhé místo se dostala právě Mladá Boleslav.

Upravená tabulka:
1. Tatran               32  /12
2. Mladá Boleslav   30  /13
3. Remedicum       28  /13
4. Vítkovice           25  /13
5. Chodov             25  /13
...