Junioři porazili Remedicum

05. ledna 2011, CD

Rok 2011 začali junioři Vítkovic vítězně. Svému městskému rivalovi oplatili porážku z prvního derby a po výborném výkonu berou všechny tři body za vítězství 6:3.

 

V promrzlé hale Remedica, kde teplota vzdala boj s regulemi na pouhých 12 stupních celsia, nastoupili již několik málo dní po vánoční pauze k městskému derby rivalové FBC Remedicum Ostrava a 1. SC WOOW Vítkovice. První vzájemný zápas vyhrálo Remedicum na půdě Vítkovic 5:3, nyní ale Vítkovice soupeře jasně přehrály a vyhrály zaslouženě 6:3.

Na první branku Remedica odpověděl ještě v první třetině dvěma podobnými góly Václav Gurkovský. Ještě do první přestávky ale za domácí vyrovnal Patrik Šimíček. Jeho otec, hokejista Roman Šimíček, sledoval zápas z hlediště.

Od druhé třetiny začaly Vítkovice svého soupeře přehrávat. Velké šance spálily, fantasticky zachytal gólman Remedica Holman. V polovině utkání ale kapituloval po ráně Tomáše Kasince. Ten skóroval z malého brankoviště ve vlastním oslabení. Remedicum ale prakticky z prvního útoku po bully vyrovnalo, míček nakonec přeci jen doskákal za Ratajova záda. Vítkovice se ale ve druhé třetině prosadily ještě dvakrát. Pohotovou dorážkou "jednoruč" skóroval David Matúš a poté po fantastické kombinaci prvního útoku putoval míček od Hájka k Matúšovi a poté k Marku Matejčíkovi, který střílel do prázdné branky.

V poslední třetině přidaly Vítkovice jen jednu branku a to opět víceméně do prázdné branky. Padla z hole Lukáše Hájka.

Vítkovice se po velmi dobrém výkonu bodově dotáhly na první SSK Future, mají ale o dvě branky horší skóre. Remedicum zůstává páté.