Vydřené povinné tři body

10. ledna 2011, CD

Předposlední celek tabulky, navíc značně oslabený, nenechal na Dubině body zadarmo. Třetinu utkání dokonce vedl. Přesto ale favorit utkání otočil a dovedl jej bezpečně do vítězného konce. aktualizováno.

 

Vítkovice přišly na úvod roku 2011 podpočit na čtyři stovky fanoušků a první třetinu doslova protrpěli. Bohemians přijeli bez několika hráčů včetně oblíbence vítkovického kotle Michala Jedličky a logicky s čistě defenzivní taktikou. Vítkovice nastoupily na kompletní tři pětky. Do roku 2011 Vítkovice totiž vyměnily kapitána. Stal se jím jednadvacetiletý reprezentační bek Jan Jelínek.

Vodou na mlýn hostujícím betonářům byl gól obránce Janů ze čtvrté minuty. Vítkovice pak bušily do vrat pražského brankáře Mücka co to dalo, ale za prvních dvacet minut se rozjásat domácí fanoušky nepodařilo.

Do druhé třetiny již nenastoupila třetí pětka Heczko, Barabáš, Sova, Mojžíšek, Jankulár. Obraz hry zůstal stejný. Ve 24.minutě se domácí konečně dočkaly. Po faulu Čiháka nařídili rozhodčí trestné střílení, které bezpečně proměnil kapitánské pásky zbavený Petr Kološ. Poté pokračovalo dobývání Mückovy branky. Prvního gólu ze hry se Vítkovice dočkaly ve 36.minutě, kdy přetavil Poláškovu přihrávku Martin Tokoš. Téměř ze stejného místa od pravého mantinelu gólově pálili i Milan Tomašík a Jan Jelínek a těmito třemi slepenými góly se Vítkovice utrhly do rozhodujícího náskoku.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala. Vítkovice nadále pohdraly gólovými příležitostmi a nechávaly vyniknout Mücka, nesvázaní hosté se také občas pouštěli do kontrů, ale Suchánek vše zlikvidoval. Definitivní podobu výsledku dal v 51,minutě rychlou kličkou na brankovišti Milan Tomašík. Pak si za bouřlivého aplausu odbyl extraligovou premiéru hbitý štírek juniorského týmu Vítkovic Marek Matejčík.

 

Branky a nahrávky
3:38     Janů (Kubert) - 0:1
23:31     Kološ Pe.(tr.s.) - 1:1
35:34     Tokoš Ma. (Polášek Ra.) - 2:1
36:42     Tomašík Mi. (Jelínek Ja.) - 3:1
38:40     Jelínek Ja. (Tomašík Mi.) - 4:1
50:28     Tomašík Mi. (Suchánek Pa.) - 5:1

Detail utkání:
http://florbalvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2565&tym=1