Petr Jankulár pro letošní sezonu dohrál

10. ledna 2011, CD, EmDžej

Hvězdičku vítkovického florbalu Petra Jankulára stíhají v letošní sezoně jen nepříjemnosti a zdravotní komplikace. Po zranění a operaci kolene jej postihly další komplikace a sezona pro něj skončila. Přijde tak s největší pravděpodobností o květnové mistrovství světa juniorů.

 

Reprezentační obránce juniorů Petr Jankulár na sezonu 2010/11 nebude vzpomínat v dobrém. Po zranění kolene se do něj pustil zánět kloubů.

      "Na začátku prosince si mě našlo infekční virové onemocnění, které se mi dostalo do kotníku a kolene a způsobil zánět v kloubu. Nic příjemného. Myslel jsem si, že to bude trvat jen pár dní, než se zbavím problému a budu opět "cajk", ale pak jsem byl hospitalizován v nemocnici a to jsem si uvědomil, že je zle..." vzpomíná na nepříjemné chvíle Petr.

      "V nemocnici jsem byl šestnáct dnů na kapačkách a absolvoval jsem mnoho vyšetření. Jedno horší než druhé. Už po týdnu v nemocnici jsem měl ruce jak feťák. Tady bych chtěl moc poděkovat svým spoluhráčům z juniorů, kteří mě navštívili v nemocnici a asi trhli rekord v počtu členů jedné návštěvy :) Byla sranda zase "solit" jeden druhého :D
      Pak přišly ty špatné zprávy, před Silvestrem mi doktor s úsměvem řekl, že od florbalu si odpočinu na půl až tři čtvrtě roku. V tu chvíli jsem ho chtěl praštit. Jak to může říct s úsměvem? Ani teď si pořádně neuvědomuji tu dlouhou pauzu od florbalu, kterou budu muset vydržet.
      Každý den mi florbal chybí čím dál víc, ještě k tomu když sleduju zápas jen z lavičky. Chybí mi všechno, co je spojené s florbalem, počínaje předzápasovou trémou, srandou v šatně, tréninky a ten skvělý pocit ze hry, kterou miluju." stýská si už teď sedmnáctiletý bek, který zanedlouho oslaví plnoletost. Sportem ale bohužel ne.

      O vynikajícího obránce tak přišel nejen trenér juniorů Vítkovic Michal Deus, ale i reprezentační trenérské duo Škubal-Mrázek. Ti s Petrem Jankulárem počítali pro květnový šampionát juniorů v Německu.

      Letos stihl odehrát za juniory Vítkovic osm zápasů s bilancí 2+8. Loni skončil jako obránce na neuvěřitelném šestém místě kanadského bodování základní části s bilancí 23+25 ve 22 zápasech. Nutno podotknout, že loni nastupoval i za tým dorostenců (v základní části 17 / 24+24).

       Petr Jankulár ale na florbal nezanevře a připojuje jedno novoroční přání. Nemůže se týkat ničeho jiného než toho, co teď Petra trápí. "Každopádně bych chtěl být i nadále co nejblíž florbalu a aspoň nějak pomáhat juniorům pokud to půjde. Na závěr bych chtěl popřát všem v novém roce štěstí a hlavně pevné zdraví."

Foto: Roša