Perfektní výkon na hřišti mistra. Tři body!

16. ledna 2011, CD

Vítkovice vrátily Tatranu vysokou porážku. Před play-off výborné znamení! aktualizováno.

 

Trošku to připomíná ztřeštěnou loňskou finálovou sérii. Jednou zničí jeden druhého, ten mu to v druhém zápase stejným způsobem vrátí.

Prakticky ihned po návratu z historicky úspěšného Poháru mistrů hostily Vítkovice doma Tatran. A po nekoncentrovaném výkonu dostaly sedm branek a prohrály. Na hřišti soupeře se jim teď povedl stejný kousek. Tatran se zmohl na dvě branky, z toho jednu v poslední minutě po chybě v rozehrávce Vítkovic.

Vítkovice vtrhly do utkání jaksepatří. Hned po 36 vteřinách se z voleje ze vzduchu trefil Radim Polášek. A tentýž hráč se prosadil i v desáté minutě. Tatran ale zabral a do minutu našel odpověď v podobě dorážky Ondruška. Vynikající výkon předvedl v této sezone ve velké formě chytající Roman Ciompa. Při dvou přesilovkách Tatranu v první třetině několikrát svůj tým podržel.

Na začátku druhé třetiny dostaly možnost přesilové hry také Vítkovice, ale ani nony soupeřova brankáře nepřekonaly. Ve 25.minutě se ale ujala nenápadná střela Karla Ťopka, který umístil míček přesně k tyči Zichovy branky. Za další minutu nabil Sova na střed Jiřímu Mojžíškovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Po dvou třetinách vedly Vítkovice na hřišti mistra 4:1.

Ve 43.minutě navíc trefil z brejku šibenici nejproduktivnější hráč extraligy Milan Tomašík a za další dvě minuty po dalším rychlém protiútoku vyhnal střelou mezi nohy Zicha na střídačku Martin Tokoš. V 55.minutě byl vyloučen domácí Ullmann a Vítkovice dokázaly využít přesilovku už za deset vteřin. Svým letošním devátým přesilovkovým gólem zvýšil na 7:1 Jan Jelínek. V poslední minutě využil chybu v rozehrávce Tušek a dal výsledku konečnou podobu. Tatran-Vítkovice 2:7.

Branky (asistence): 10:05 Tom Ondrušek (Jaako Hokkanen), 59:12 Jan Tušek - 00:36 Radim Polášek (Milan Tomašík), 09:42 Radim Polášek (Martin Tokoš), 24:53 Karel Ťopek (Jakub Hubálek), 25:58 Jiří Mojžíšek (Oldřich Sova), 42:50 Milan Tomašík (Martin Tokoš), 44:39 Martin Tokoš (Patrik Suchánek), 54:38 Jan Jelínek (Milan Tomašík)

Foto: Martin Flousek