Potvrzená role favoritek

17. ledna 2011, Redakce

Vítkovické ženy čekal o víkendu dvojzápas s týmy FBS Olomouc a Židenice, tedy týmy pohybující se ve spodních patrech tabulky. Roli papírových favoritek zkomplikovala Vítkovicím absence pěti stabilních hráček sestavy, i tak jí ale Vítkovice beze zbytku potvrdily

 

1.SC WOOW Vítkovice – FBS Olomouc  7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

      Do víkendového zápasu proti Olomouci postrádaly Vítkovice hned pět hráček základní sestavy. Zranění či nemoci posadily pouze za časoměřičský stolek čtveřici Hana Sládečková, Hašová, Vobořilová a Skalíková. V posteli pak zůstala Vašíčková. Více příležitostí tak dostaly mladé hráčky a naložily s ní příkladně. Zejména útok Evy Sládečkové, na křídlech s Kociánovou a Enenkelovou a obranou Voláková, Kovalská předvedl vynikající výkon i přesto, že věkový průměr této pětice byl pouhých 17let.

      Vítkovice začaly utkání náporem a právě zmíněný útok otevřel skóre. Enenkelová se protáhla po levé straně a přesnou přihrávkou vyzvala ke skórování Kláru Kociánovou. O další dvě střídání si roli hráčky prohodily. Eva Sládečková pressingem zmařila rozehrávku Olomouce, Kociánová potáhla míček po straně a křížem přes brankoviště našla Veroniku Enenkelovou, které se podařilo doklepnout do odkryté klece.
      Druhou třetinu začaly Vítkovice dělenou přesilovkou a povedlo se jim jí využít. Za brankou zabojovala o odražený míček Pastušková, v utkání autorka tří gólových asistencí a Sylva Gaidová potvrdila na brankovišti letošní střeleckou formu. I nadále se neslo utkání ve znamení vítkovické převahy, soupeř hrozil ojediněle z brejků, které ovšem Kubíčková spolehlivě lapila. Ve 34. minutě tak došlo k navýšení brankového rozdílu. Pastušková se individuálně vymanila z rohu a předložila gól na zlatém podnose Denise Ferenčíkové. Druhou třetinu končily Vítkovice v oslabení, přesto pět vteřin před jejím koncem opět zaúřadovalo mladické duo a Kociánová vybídla k druhému gólu Veroniku Enenkelovou, pro kterou už doklepnutí nebylo problémem.
      Třetí část začala zbytečně inkasovanou brankou, když hostující Matulíková z dálky prostřelila skrumáž těl a míček zapadl těsně k pravé tyči branky Lenky Kubíčkové, která tak přišla o čisté konto. Další brankové zásahy však už připsaly jen Vítkovice. Denisa Ferenčíková umístila střelu přesně po zemi k tyči, když předtím vystihla chybu v rozehrávce soupeřek a definitivní podobu výsledku dala Petra Mandátová, když doklepla nahození Pastuškové.



1.SC WOOW Vítkovice – TJ Sokol Židenice  3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

      Ve druhém víkendovém utkání čekal na Vítkovice tým Židenic. Úvod hráčkám Vítkovic vyšel na výbornou, už v čase 1:13 prostrčila Ferenčíková míček na Andreu Pastuškovou a ta jej protlačila až za záda ex-vítkovické Ondrejkové. Na dlouhou dobu to ovšem bylo ze strany Vítkovic vše, alespoň co se týče brankového vyjádření. Samotná hra se odbývala v režii domácích hráček, které trvale bušily do soupeřovy defenzivy, problém ovšem tentokrát byl v značně nepřesné koncovce. Vítkovice za celé utkání vystřelily na branku 49 pokusů, mnoho však nepřesně a nebo nedůrazně, případně se dařilo hostujícím obránkyním střely blokovat. Obrovské šance spálily Ferenčíková, Pastušková a Macurová. A udeřilo na druhé straně. Kovalská namazala přímo na hůl protihráčce Švecové, která z první vážnější šance hostů sama proti Kubíčkové uspěla. 
      Druhá třetina byla ve znamení ještě více stupňovaného tlaku Vítkovic. Branka soupeře byla odstřelována jako na běžícím pásu, k výsledku to však nevedlo. Až přesně v polovině zápasu se Vítkovice dočkaly. Gaidová polostřelou našla u levé tyčky osamocenou Zuzanu Macurovou a ta dorazila do odkryté klece. Navýšit mohla Mandátová, ale tváří v tvář soupeřově brankářce neuspěla, stejně jako Léblová či Pastušková.
      Třetí část opět začala náporem Vítkovic. A byl vyjádřen i gólově. Míša Kuzmíková vystihla rozehrávku hostí, z pozice obránce zatáhla na střed útok a utěšenou střelou tahem 20 nad led k tyči zvýšila krásně na 3:1. Vzápětí na to mohla pojistit Šrotová. V samostatném úniku však Ondrejkovou nepřekonala. V dalším střídání mohla znovu skórovat Šrotová, tentokrát už v podstatě překonanou a dezorientovanou ležící brankářku soupeřek doslova nastřelila a míček se odrazil nad branku. O dalších pár minut pomohla hostům tyč při střele Pastuškové. A tak za nepřesnost v zakončení přišel trest. Čtyři minuty před koncem inkasovaly Vítkovice lacinou branku z hole Vránové, když se před ní trestuhodně při standardní situaci rozestoupila vítkovická zeď. A mohlo být hůře, za katr putovala Niemcová a v oslabení musela několikrát vyřešit závar gólmanka Lenka Kubíčková. Poslední minutu si pak už Vítkovice pohlídaly a udržely hubené vítězství 3:2, leč alespoň po velmi povedeném výkonu, který však nedokázaly více zúročit střelecky.

víkendová sestava Vítkovic: Kubíčková – H.Hendrychová, Novakovská, Macurová, Léblová, Gaidová – Kuzmíková, Niemcová, Pastušková, Ferenčíková, Mandátová – Kovalská, Voláková, E.Sládečková, Kociánová, Enenkelová – Šrotová, Zamastilová