Patrik Suchánek: Cíle jsou dané, víme, co chceme zpátky do Vítkovic

21. ledna 2011, CD

Ryšavý obránce patří vždy k nejmenším na hřišti, přesto ho stěží přehlédnete. Upoutá především svým výkon, nekompromisní hrou. Teď dostal pozvánku i na reprezentační sraz.

Patriku, Vítkovice teď vrátily sedmičku Tatranu na jeho hřišti. Jsi spokojený s celkovým výkonem týmu?
"Zdravíčko, Romane. Ano, domácí zápas s Tatranem byl pomstěn na výbornou. Hráli jsme dobře, hlavně do obrany. Do útoku mluví za vše výsledek, i když rozdíl mohl být daleko vyšší."

Zvedá se tým před play-off k lepším výkonům?
"Zvedáme se. S Tatranem jsme zahráli výborný zápas, takže doufám, že to bude jen a jen lepší. Cíle jsou dané a my všichni víme, co chceme zpátky do Vitkovic."

Jak těžce se hledala motivace po návratu z Poháru mistrů.
"Motivace se možná hledala po příjezdu z Poháru mistrů... Výsledky nebyly takové, jak by jsme si představovali. Byli jsem přeflorbalovaní. Tedka už to je úplně jiné a motivace nikomu nechybí."

Letos ti tam padá méně než loni, zavěsils jen třikrát. Zvlhnul ti střelecký prach?
"Teďka to tam nějak nepadá, ale prach mi, doufám, nezvlhnul. To by bylo špatné. Nejspíš si jej šetřím :-P. Letos to z obrany střílí shooter s číslem 3 na zádech."

Společně s dalšími pěti vítkovickými hráči jsi dostal pozvánku na reprezentační sraz. Co pro tebe znamená?
"Jsem velmi rád, že jsem byl pozván. Znamená to pro měnabrání nějakých dalších zkušeností. Jen škoda, že tam nebudou hráči ze zahraničí. Doufám, že taková pozvánka nebude poslední."

Troufáš si na post reprezentačního beka pro MS 2012 ve Švýcarsku?
"Takhle já nepřemýšlím, že když dostanu pozvánku, tak hned už budu na dalším MS. K tomu, abych se dopracoval na reprezentačního beka, jestli někdy vubec, je ještě dlouhá a tvrdá cesta."

Blíží se ostravské derby, letos bude o to pikantnější, že půjde pravděpodobně o přímý souboj o třetí místo v tabulce. Jak se těšíš ty, případně celý tým?
"Derbíčko je vždycky pikatní jako křidýlka z KFC :)) Bude to boj, samozřejmě. Na hale Remedica jsme prohráli, takže chceme samozřejmě vyhrát. Já se těším, tyto zápasy jsou vždycky dobré, příjde hodně díváků, atmosféra je maximálně výborná a to se potom hraje dobře. Podle mě se těšíme všichni, ale nejvíce to budou prožívat Maca a Poly :))."

Bude derby s Pepinem nejtěžší zápas do konce základní části? Nebo bude těžší třeba výjezd na Chodov?
"Podle mě budou oba zápasy patřit k těžkým. Takže uvidíme, jak se s nima vypořádáme. Výhra bude to nejlepší."

Patriku, díky a ať se všem daří.
"Děkuji za rozhovor".

Foto: Roša