Muži vypráskali Pardubice 8:0

22. ledna 2011, CD

Zápas s posledním týmem tabulky se nesl z vítkovické strany téměž v tréninkovém tempu. Vítkovice nakonec daly svému soupeři "jen" osm branek. Brankář Marcel Suchánek se na shout-out příliš nenadřel. Za celý zápas čelil pěti střelám. aktualizováno.

 

Do Ostravy zavítaly Pardubice a z extraligového florbalu nepředvedly nic. Z jejich výkonu stojí za zmínku jen 29 úspěšných zákroků gólmana Vítka. Marcel Suchánek čelil za celý zápas pěti pardubickým pokusům. Lapil je všechny a připsal si tak první letošní vychytanou nulu.

Utkání hrané na jednu branku gólově načal Patrik Suchánek, jednoruč mu míček před prázdnou branku přihrával Petr Kološ. Ve 12.minutě dokončil akci Víta Hrubého jeho brart Lukáš a Vítkovice vedly o dvě branky. Pardubice pak dostaly výhodu přesilové hry při vyloučení debutanta Veltšmída, ale nejen že nevystřelily na branku, ale mohly i dvakrát inkasovat. Vítkovičtí střelci ale selhali. V poslední vteřině první třetiny předvedl nejtěžší zákrok utkání Marcel Suchánek, míček za svá záda nepustil.

      Obléhání Vítkovy branky pokračovalo prakticky až do konce utkání. Ve 22.minutě vyjel s míčkem na bekhendu zpoza branky Karel Ťopek a zvýšil na rozdíl tří branek. V polovině utkání dorazil Mojžíškovu tvrdou ránu do odkryté branky Oldřich Sova. V 38.minutě se pak po rychlé kombinaci prosadila i úderný první útok Vítkovic, přesně k tyči zakončoval Martin Tokoš. Střelecká smůla sedla na Petra Kološe, který v krátkém sledu orazítkoval tyč a poté i břevno pardubické branky.

      Patrik Suchánek zdá se našel střeleckou mušku, ve 46.minutě zvyšoval na 6:0. O poslední dvě branky se postaral sniper Vítkovic Milan Tomašík. Tomašík vedl při absenci Jana Jelínka (nemoc) svůj tým jako kapitán. Na konci utkání ještě stačily Vítkovic zahodit přesilovku, na konečném stavu 8:0 se již nic nezměnilo.

Detail utkání: http://florbalvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2566&tym=1

Foto: Roša