Dvě vítězství na kontě juniorek

27. ledna 2011, Redakce

Juniorky čekal v neděli náročný turnaj. V nestandardním systému soutěže si musely juniorky odbýt jeden turnaj, kde je čekaly tři náročné zápasy za den. Nakonec z něj vyšly se dvěma vítězstvími a udržely v soutěži průběžnou vedoucí příčku.

 

1.SC WOOW Vítkovice – FBC Asper Šumperk 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

 V prvním utkání čekal na vítkovické juniorky papírově nejslabší soupeř, tým Šumperka. Soupeř se prezentoval dobrou obranou hrou, která zejména v první polovině utkání dělala Vítkovicím problémy a nedokázaly se prosadit. Na druhou stranu směrem dopředu však soupeřky příliš aktivní nebyly a ojedinělé výpady zlikvidovala obrana, případně pak gólmanka Anna Meichsnerová, která si nakonec po povedeném výkonu připsala čisté konto. Vítkovické čekání na gól bylo prolomeno v půlce zápasu. Eva Sládečková využila přihrávku Šrotové a poslala Vítkovice do vedení. To za další tři minuty pojistila Verča Enenkelová a opět za další tři minuty navýšila ta samá hráčka. V závěrečné třetině pak dala výsledku konečnou podobu hezkou střelou z pravého mantinelu a´la Milan Tomašík, Lucie Šrotová.

branky a nahrávky: E.Sládečková (Šrotová), Enenkelová, Enenkelová, Šrotová (Nováčková)


FBC Remedium Ostrava – 1.SC WOOW Vítkovice 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

 Druhý zápas čekal na juniorky tým FBC Ostrava a nutno říci, že toto utkání se příliš nevyvedlo. Juniorky Vítkovic po celý zápas tahaly za kratší konec a na mnohých hráčkách bylo vidět né zrovna ideální herní rozpoložení. Naopak soupeř do Vítkovic od začátku vletěl, vyhrával téměř všechny osobní souboje a v obranném pásmu Vítkovic si dělal místy co chtěl. Výsledkem bylo vedení po první třetině 3:0 a jeho „nízká“ výše byla hlavně díky několika perfektním zákrokům gólmanky Anny Meichsnerové, Ve druhé třetině se vítkovické juniorky přeci jen vzpamatovaly, dokázaly vyrovnat hru a v určitých fázích soupeře přehrávat. V klíčových okamžicích se však potkávaly s nepřesností a trápením se v zakončení svých pokusů. Světlou výjimkou byla individuální akce Veroniky Enenkelové znamenající snížení. Během zbytku druhé části se mohly juniorky několikrát dostat na dostřel, nicméně těsně před jejím koncem se typicky individuálně prosadila hráčka soupeřek Žůrková, vykoupala u mantinelu nedůraznou obranu a dala soupeři klid na hokejky. Třetí třetina byla z vítkovické strany asi nejpovedenější pasáží zápasu. V úvodu dokázaly soupeřky dostat pod tlak a z něj pramenící přesilovou hru využila střelou k tyči Hana Hendrychová. Do konce utkání zbývalo deset minut a Vítkovice vrhly síly do útoku. Několik nadějných pozic však nevyřešily příliš ideálně a tak sedm minut před koncem udeřilo z brejku na druhé straně. Za stavu 5:2 už v poslední pětiminutovce nenašly juniorky sílu na to se zápasem cokoli udělat a z utkání odešly poraženy.

branky a nahrávky: Římanová (Ursiniová), Ratajová (Paloncyová), Paloncyová (Metzová), Žůrková, Ursiniová (Římanová) – Enenkelová (Nováčková), H.Hendrychová (Enenkelová)


1.SC WOOW Vítkovice – S.K. P.E.M.A. Opava 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

 Ve třetím utkání čekal na Vítkovice průběžně třetí tým tabulky z Opavy. Utkání bylo notně poznamenáno úbytkem sil po náročném programu obou týmů. Rozjezd byl pomalejší, přesto ze sebe více kvality dokázaly vyždímat Vítkovice a napravit tak předchozí nepovedený výkon. Do vedení se Vítkovice dostaly po skrumáži před brankou, kdy si hostující hráčky daly vlastní gól. Z vytrvalé převahy pak v úvodním dějství vytěžily Vítkovice druhý zásah. Šrotová našla ideálně Verču Enenkelovou a ta se nemýlila. Druhá třetina už ze strany Vítkovic tak povedená nebyla. Kapitánka Voláková ztratila lacině míček za brankou a pro soupeřky nebyl problém snížit. To oživilo projev hostujících hráček a začaly notně kousat. V brance si s jejich pokusy však poradila Hanka Ranochová. Naopak, prosadily se v závěru třetiny Vítkovice. Svůj povedený výkon v zápase korunovala brankou Klára Kociánová. Do třetí třetiny stáhly Vítkovice hru na dvě pětky a na jejich projevu to bylo znát. Povedlo se jim dostat soupeře pod permanentní tlak z čehož hned v úvodu třetiny rezultovaly dvě branky. Nejprve se střelou tahem prosadila z dálky Šrotová a hned vzápětí se trefila Michelle Mazancová, které se celkově co by nejmladší hráčce, utkání velmi vydařilo a přinesla v něm potřebné oživení do útoku. O vítězi bylo po těchto brankách prakticky rozhodnuto, ikdyž o menší drama se postarala vítkovická brankářka Ranochová, která svůj výhoz kuriózně poslala přímo na hůl soupeřky, která jen doklepla do prázdné branky. Své zaváhání však poté napravila několika úspěšnými zákroky a definitivní podobu výsledku pak po kombinaci se Šrotovou završila Jana Zamastilová.

branky a nahrávky: Komárková(vlastní), Enenkelová (Šrotová), Kociánová (H.Hendrychová), Šrotová (H.Hendrychová), Mazancová (Enenkelová), Zamastilová (Šrotová) – Káčová (Schreierová), Čermáková