Napravená reputace

29. ledna 2011, CD

Vítkovice odjely do Prahy na těžké utkání na hřiště Chodova jen v jedenácti lidech do pole, přesto důležité utkání zvládly! Z horké půdy vezou všechny tři body! aktualizováno.

 

Vítkovice nastoupily ve značně improvizované sestavě, bez nemocných několika členů týmu na všemožných postech. Záda Romanu Ciompovi tak kryl mladík Jakub Rojek, do základní sestavy se po delší době dostal Pavel Barabáš, nejproduktivnější útočník extraligy Tomašík musel hrát na postu obránce a tým vedl trenér Jiří Gurkovský.

A byl to právě Pavel Barabáš, který v 17.minutě otevřel skóre utkání! Na 2:0 zvyšoval po dalších 17 minutách Lukáš Hrubý. Domácí mohly vrátit do zápasu dvě přesilovky, ale soubor dirigovaný Cepkem využil až tu druhou, individuálně se prosadil Zozulák a Roman Ciompa poprvé kapituloval až na sklonku druhé třetiny.

Střelci se na obou stranách probudili až ve třetí třetině, která nabídla hned osm branek. Chodov se snažil tlačit se do vyrovnání a to se mu také po Cepkově příhře a střele Sýkory povedlo. Ve 48.minutě se objevil ve slibné pozici před Barákem muž zápasu Martin Tokoš a poslal Vítkovice opět do vedení. V 50.minutě prostřelil obránce i brankáře Chodova Karel Ťopek a Vítkovice vedly opět o dvě branky! V 55.minutě dostal domácí na dostřel opět Zozulák, Ciompa byl na jeho střelu z křídla na bližší tyč krátký. Ovšem Vítkovice odpověděly ještě v téže minutě! Úspěšným střelcem byl opět Martin Tokoš. Pak Vítkovicím vyšly perfektně brejky. Brankami Radima Poláška a Martina Tokoše prakticky do prázdné branky Vítkovice prakticky rozhodly zápas. Chodovské snížení Jendrišáka již výsledek jen kosmeticky upravilo.

Po utkání mohli být Vítkovičtí spokojeni. Stejně tak byl i útočník Pavel Jankulár. "Jelikož jsme jeli na zápas v okleštěné sestavě, tak nám nezbávalo nic jiného než dřít na 120 procent. Důležité bylo, že jsme dali první gól, protože jsme pak pořád mohli hrát svoji hru a tak jsme, až na pár vyjímek, nepustili Chodov do vetšího tlaku. V závěru začal Chodov více riskovat, čehož jsme využili a zápas dohráli v relativním klidu. Skvěle nám taky zachytal Roman Ciompa."

TJ JM Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 4 : 7
branky: 38. Martin Zozulák, 42. Tomáš Sýkora, 55. Martin Zozulák, 58. Matěj Jendrišák - 17. Pavel Barabáš, 34. Lukáš Hrubý, 48. Martin Tokoš, 50. Karel Ťopek, 55. Martin Tokoš, 57. Radim Polášek, 58. Martin Tokoš; rozhodčí: Oskar Novák - Přemysl Škaloud; vyloučení: 1:3; využití: 1:0; diváků: 273; po třetinách: 0:1, 1:1, 3:5;