Ženy vystřílely prach už v sobotu

31. ledna 2011, Redakce

Vítkovické ženy čekal herní víkend na Severu Čech. Tým před výjezdem trpěl mnoha absencemi, hodně hráček potkalo z důvodů nemocí a zranění tréninkové manko a tak se sestava na víkend lepila až o páteční noci.

 

FBK 001 Trutnov – 1. SC WOOW Vítkovice 1:16 (0:4, 1:7, 0:5)

      V sobotním utkání zavítaly Vítkovice poprvé v historii na hřiště Trutnova. Domácí hráčky dosud získaly v soutěži pouze bod a tak byly modrobílé v souboji s nováčkem žhavým favoritem. V sestavě se objevila i nemocí sužovaná Andy Pastušková a poprvé v sezoně se představila Tereza Slowiková. Zápas se jí povedl, stejně jako celému týmu. Od začátku vletěly do zápasu vítkovické hráčky s chutí a bojovností a bylo jich plné hřiště. První branka tak na sebe nenechala dlouhou čekat v čase 1:28 se premiérově v sezóně trefila v utkání velmi dobře hrající Silvie Kovalská. Když za další dvě minuty přidala branku z trvalého tlaku Jana Zamastilová byl ráz utkání určen. Zejména druhá třetina se střelecky Vítkovicím povedla, kaňkou tak zůstal maximálně obdržený gól v oslabení, který gólmance Lence Kubíčkové zkazil čisté konto. V závěrečném dějství přidaly Vítkovice dalších pět branek a celkové skóre tak poměrem 16:1 více než jednoznačně vyznělo pro favorita. Bodově vyšlo utkání parádně Veronice Enenkelové, která zaznamenala šest bodů za čtyři vstřelené branky a dvě asistence. Po čtyřech kanadských bodech si připsaly Eva Sládečková a Zuzana Macurová. Za zmínku stojí i hattrick Moniky Léblové a především pak střelecká chuť celého mužstva.


PRESTIGE Management FBC Liberec – 1.SC WOOW Vítkovice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

      V nedělním utkání zavítaly Vítkovice na horkou půdu stále se zlepšujícího a posíleného Liberce. Do utkání zasáhla po zdravotní pauze rovnou naostro do zápasu i kapitánka Tamara Hašová, naopak stihla onemocnět Jana Zamastilová. Zápas začal ze strany Vítkovic ve zbytečně vlažném tempu a trest přišel záhy. Vítkovice měly několikrát na dosah přerušení soupeřova útoku, vždy však chyběl větší důraz, až se míček dostal k Matějkové a ta nedala Kubíčkové šanci. Ani gól vítkovické hráčky neprobudil z letargie a i nadále se potýkaly se značným nedůrazem a nepřesností. Výsledkem byl ve 13. minutě druhý obdržený gól po velmi podobné situaci, jako u branky první. Až dvougólové manko probralo vítkovické hráčky ze spánku a začaly se prosazovat. V zakončení však Hašová spálila obrovskou šanci když za už překonanou domácí brankářkou trefila na brankové čáře natahující se hokejku domácí obránkyně. Snížit mohla i Eva Sládečková, její zakončení však skončilo pouze na tyčce domácí svatyně. Od druhého dějství začínaly mít Vítkovice více ze hry. Zároveň však utkání dostalo ze strany rozhodčích volnější metr a hráčky na obou stranách předváděly po zbytek zápasu častěji rudé vidění před očima, než florbalovou podívanou. Vyrovnat mohla dvakrát Andrea Pastušková, ale ani jeden z jejich samostatných nájezdů na brankářku v síti neskončil. A tak snížení zařídila až přesilová hra, kde se z první k tyči trefila pěkně Anna Niemcová. 
      Třetí třetina se nesla v duchu té druhé, jen utkání bylo stále více kouskované fauly a osobními souboji. Tak trochu zbytečně se do nich pouštěly vítkovické hráčky a ztrácely tak koncentraci k potřebnému vyrovnání skóre. Obrovskou šanci neproměnila Hašová, když minula prázdnou branku. Sama před bránou se ocitla po kombinaci Eva Sládečková, zakončila však zbrkle a po individuálních akcích z ideálních pozic přestřelily jak Pastušková, tak Enenkelová. A tak udeřilo na druhé straně. Po jednom z rychlých domácích protiútoků se střela domácích ve skrumáži několikrát odrazila od hráček, nakonec se odrazila i od gólmanky Kubíčkové a za její záda ji doklepla slovenka Valjentová. Závěrečná desetiminutovka se nesla ve snaze Vítkovic ještě výsledek zvrátit. Vlastní nepřesnosti a místy možná až individuální přemíra snahy a spolu s ní chytrá a účelná hra Liberce však snížení, potažmo srovnání nedovolily a vítkovické ženy tak utrpěly teprve druhou porážku v sezoně. V utkání si ve výsledku vytvořily více brankových příležitostí než soupeř, střelecký prach však zdá se vystřílely už v sobotu, neboť s jednou vstřelenou brankou se ve florbale uspěje velmi zřídka.