Třinec vydoloval bod

11. února 2006, CD

Vítkovice porazily běhavý Třinec až po prodloužení

   Dramatické utkání plné gólů a zvratů. Velká florbalovová bitva. Boj o každý míček, o každou píď hřiště, o každou vteřinu navíc. To všechno jsou atributy utkání vloženého 22.kola Fortuna Extraligy Vítkovice-Třinec.

   Hosté přijeli do Ostravy stále ještě s vidinou play-off. Na osmé Pardubice ztrácel Třinec 3 body. Naopak Vítkovice svádějí boj o co nejvýhodnější pozici pro pro případné semifinále play-off. Pakliže by ve čtvrtfinále uspěli všechni papírově lepší, nikdo z trojice Future, Ml.Boleslav, Vítkovice určitě nechce narazit na obhájce titulu ze Střešovic.

   Vítkovice bez tří reprezentantů a trenéra, zato ale s nedoléčenými Hanicem a Lehtinenem a juniorem Jelínkem v sestavě začaly lépe. V 7.minutě propasíroval střelou z otočky míček do branky agilní Vaněk. Hosté hráli aktivně a hrozili především smrtícími brejky. Jeden z nich předvedli v 11.minutě a Němčík vyrovnal střelou prakticky do prázdné branky. Ve 14.minutě pak po dalším z nich strhl vedení na stranu Třince mladíček Curney. Vítkovice si pak vytvořily řadu velkých šancí, skvěle hrál především benjamínek vítkovické sestavy Jelínek, ale do konce první třetiny se stav již nezměnil.

   Jelínek se ale dočkal již po půl minutě druhého dějství. Jeho nepříliš tvrdá, ale umístěná střela zapadla k pravé tyči Ščigelovy branky. Chvíli na to poslal Vítkovice do vedení Ťopek, když dorazil nahození kapitána Romana Švancera. Třinečtí obránci si počínali při bránění vysunutých domácích útočníků velmi nekompromisně. Jejich tvrdou hru neunesl Hanic a za oplácení jej ve 25.minutě rozhodčí Vašíček s Nováčkem posílají na trestnou lavici. Přesilovku Třinec po několika stoprocentních šancích přeci jen využil. Z blízka se dorážkou prosadil Šrámek. Po dalším střetu hostující obrany s Hanicem se opět vylučovalo, tentokrát hrály přesilovku Vítkovice, ale zdaleka ne tak nebezpečně jako hosté. Po přesilovce Hanic splatil týmu své zbytečné vyloučené a z rohu se protlačil až před Ščigela a protlačil míček do sítě. 4:3. Na sklonku 2.třetiny se z hloubi domácí třetiny rozjelo finské Pendolino a tentokrát jej těsně před cílem neskolila porucha v softwaru, ale Třinecký faul a bylo nařízeno trestné střílení. To bravurně zvládl florbalový hračička Marek Mimra a poslal Vítkovice do dvoubrankového vedení.

   Hned na začátku třetího dějství měli po faulu Hanice možnost zahrávat trestné střílení i hosté, konkrétně zkušený Holovka. Se štěstím Urbana blafákem překonal a snížil tak na 5:4. Za necelé dvě minuty chyboval při rozehrávce Roman Švancer a musel faulovat. Za jeho zákrok rozhodčí dost překvapivě nařídili už třetí trestné střílení v zápase! Tentokrát však Urban Holovku vychytal. Třinec v přesilovce i po ní vyvinul na branku Richarda Urbana velký tlak, ale vynikající domácí brankář Vítkovice v tu dobu držel nad vodou. Vítkovice vysvobodil až nevybíravý faul Martina Ščigela na Lehtinena, ale v přesilovce vystřelily jen jednou na branku. A tak přišel v 56.minutě trest. Z nenápadné akce se z voleje trefil přesně k tyči Sedlák a vyrovnal na 5:5. I mistr tesař se někdy utne. Toto české přísloví asi zavede ve Finsku Turkka Lehtinen. V 57.minutě mi míček při rozehrávce sjel po čepeli, Petřik předal volmému Petříkovi a ten nedal Urbanovi šanci. Utkání vrcholilo. Za minutu se z křídla prodral až před Ščigela Hrubý a rychlou kličkou vyrovnal. Při úspěšné střele byl ještě tvrdě sražen hostujícími obránci. V posledních minutách strhujícího utkání mohly Vítkovice (především Hrubý) několikrát skórovat, ale všěchny pokusy kryl vynikající Petr Ščigel. Skvělý výkon Hrubého pokračoval i v prodloužení, ale další jeho tvrdé střele vystavila stopku až tyčka. Vítkovice zápas přeci jen vyhrály. V 63.minutě si z křídla najel do střelecké pozice Hanic a střelou pod břevno rozhodl o devátém vítězství Vítkovic v řadě, i když tentokrát jen v prodloužení.

   Skvělé utkání, kdy se vedení přehupovalo ze strany na stranu, diváci viděli tři trestná střílení i branku v prodloužení, tedy končí poměrem 7:6 po prodloužení.